Treballadors de l’Hospital Sant Antoni de Vilanova reclamen més mesures de seguretat

Després de l'agressió a una auxiliar, el comitè d'empresa demana que es revisin els protocols d'actuació en casos similars

Els treballadors de l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú reclamen al Consorci Sanitari del Garraf que es revisin les mesures de seguretat i el protocol d’actuació en cas d’agressió al personal professional. El comitè d’empresa fa aquesta crida després que la setmana passada els familiars d’un pacient ingressat a planta agredissin una auxiliar d’infermeria. Segons relata el comitè, aquests familiars van increpar la dona, la van fer caure a terra i la van colpejar. Alhora, ña denúncia presentada als Mossos d’Esquadra també recull que li van trencar les ulleres. Davant aquests fets, el comitè reclama que es millorin els protocols d’actuació per reaccionar davant situacions similars per tal de garantir la seguretat dels empleats.
La presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Antoni, Maria Carmen Morcillo, ha relatat a l’ACN que l’agressió que ha desencadenat aquests reclams es va produir dijous de la setmana passada. Es tracta de les familiars d’un pacient a qui el Consorci Sanitari havia derivat des de l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes per problemes conductuals.

Un cop ingressat a Vilanova, Morcillo explica que quatre familiars d’aquest pacient van estar intimidant l’auxiliar d’infermeria, a qui gravaven amb el telèfon mòbil mentre feia la seva feina, la qual qüestionaven reiteradament. La situació, però, assegura que va pujar de to fins que van agredir la dona amb cops a diverses parts del cos.

La presidenta del comitè d’empresa apunta que aquest cas és inusual, però recorda que a Urgències són “més habituals” les situacions de “tensió” i les “agressions verbals” per part dels pacients, tant al personal sanitari com a l’administratiu. Per tot plegat, els treballadors reclamen que es defineixi un nou protocol que permeti fixar un circuit a seguir en casos d’aquest tipus. “Volem saber com hem de reaccionar i a qui ens hem de dirigir, tant si ho vivim en primera persona com si veiem un company en aquesta situació”, apunta.

Per visualitzar la seva reivindicació i condemnar l’agressió de la setmana passada, el comitè ha convocat una concentració davant la porta d’Urgències de l’Hospital aquest dimecres a les 12 del migdia amb l’eslògan “No a les agressions al personal laboral”.