Tornen els Pressupostos Participatius a Canyelles

Els ciutadans poden presentar les propostes fins al 7 de novembre

Imatge de l'alcaldessa Rosa Huguet explicant els pressupostos participatius. Foto: Aj. Canyelles

L’Ajuntament de Canyelles posa en marxa, per novè any consecutiu, un procés de participació ciutadana per elaborar el Pressupost Municipal. Com a institució oberta, que treballa amb les entitats, associacions i els i veïns i veïnes del municipi, l’equip de govern liderat per Rosa Huguet, vol implicar aquests col·lectius en la gestió municipal. Els convida a proposar projectes i a expressar quines són les principals necessitats que té el municipi i a les quals l’Ajuntament hauria de destinar inversions reals en el Pressupost Municipal per al 2020.

I ho fa obrint un procés de pressupost participatiu i un cicle de trobades i reunions amb les diverses entitats i col·lectius del municipi per poder posar sobre la taula l’acció de govern, els principals projectes en què es treballa i per recollir les aportacions ciutadanes. Aquestes aportacions també es poden fer a títol personal.

Presentació de propostes fins al 7 de novembre

El període de presentació de propostes estarà obert fins al 7 de novembre.

Per poder-hi participar cal ser major de 16 anys i estar empadronat al municipi. Podeu enviar les propostes per diverses vies:

 Presencialment a l’OAC, on hi haurà el formulari a omplir amb les propostes i també una urna per dipositar-lo.

La participació és oberta a totes les entitats i associacions del municipi i a totes les persones a títol individual que desitgin fer alguna aportació. S’obrirà després un procés d’avaluació de propostes a càrrec d’una comissió tècnica, per escollir-ne les que finalment s’incorporaran al pressupost municipal per al 2020, que s’ha d’aprovar abans d’acabar l’any.

La prioritat del govern és que els diners públics es destinin a serveis i projectes que beneficiïn tots els ciutadans, especialment a aquelles persones que en tinguin més necessitat o bé a aquelles obres i infraestructures que més servei puguin oferir. Per definir la prioritat de les polítiques que s’impulsaran el 2020, l’aposta del govern liderat per Rosa Huguet és que el pressupost municipal el defineixin els mateixos ciutadans i prioritzin quin són els interessos, preocupacions i prioritats del municipi.

És per això que l’Ajuntament de Canyelles convida a tots els ciutadans a implicar-se en aquesta iniciativa institucional i decideixi algunes de les prioritats i projectes que veu necessaris per al municipi. És un procés directe de democràcia participativa dels veïns i veïnes de Canyelles, i de les entitats i associacions, que vol donar més protagonisme a les persones respecte de les accions que els afecten.