Surt a la llum la carta emesa per HazteOír.org a les escoles i instituts del Garraf

El col·lectiu de "Hazte Oir" proposa iniciar una campanya on els pares puguin decidir si els seus fills assisteixen a classes de contingut afectiu-sexual impartides pels docents en horari escolar. Des del Punt R es rebutja la intromissió del col·lectiu als centres educatius del Garraf

Imatge de la carta enviada a directors i directores d'escoles i instituts del Garraf. Cedida

Comunicat emès pel Punt R del Garraf:

“La setmana passada els directors i directores dels col·legis i instituts de la nostra comarca van rebre una carta enviada per HazteOir.org. Aquest lobby es dedica des de fa anys a lluitar contra tot allò que ells consideren “ideologia del gènere” o dit d’una manera entenedora, estan en contra de què tothom pugui viure, expressar o aprendre sobre la seva condició sexual i/o afectiva. Si feu memòria, recordareu la deplorable i vergonyosa campanya que van realitzar per tota Espanya amb un autobús taronja grafiat amb el lema “los niños tienen pene y las niñas tiene vulva“.

Doncs bé, en la seva missiva enviada als centres educatius, HazteOír.org presenta la nova i, a la vegada, repugnant campanya contra el col·lectiu LGTBI+ i contra la comunitat educativa tot portant la política a les aules; sota el lema “Protege a los niños del adoctrinamiento en ideología de género” proposen demanar a Pablo Casado, Santiago Abascal i Albert Rivera que implantin a tots els centres educatius la “Solicitud de información previa y consentimiento expreso” o PIN parental.

Des del Punt R considerem que aquest document que demanen implantar atempta contra la llibertat de càtedra als nostres centres educatius i pot dinamitar la cohesió de la comunitat educativa, ja que volen que siguin els pares qui decideixen si el seu fill o filla han de rebre educació sexual o afectiva, ja que la consideren adoctrinament. Nosaltres estem totalment en contra que a les nostres escoles i instituts hagin de rebre aquesta propaganda que atempta contra la igualtat a les aules i que a més es faci donant publicitat a uns determinats líders polítics només unes setmanes abans de les Eleccions Generals.

Per acabar, volem recordar que els centres educatius en el passat han sigut llocs on les persones LGTBI+ han estat especialment discriminades i afortunadament des de fa molts anys es treballa perquè siguin espais acollidors, oberts i inclusius. Creiem que hem de continuar aquesta tasca de normalització de la diversitat sexual i afectiva i és important que es continuï fent a les escoles i instituts per aquell alumnat que és LGTBI+ però també per aquell que no ho és, a fi que puguin entendre i comprendre que la societat en la qual conviuen és diversa”.

El Punt R.