Sitges reformula la consulta sobre la segregació del nucli de les Botigues i la convoca a través d’internet

Segons el consistori, l’enquesta se celebrarà entre el 5 i l’11 de novembre i estarà tutelada per una empresa especialitzada

0
252
L’Ajuntament de Sitges ha convocat de nou la consulta sobre la segregació del nucli de les Botigues i la seva annexió al terme municipal de Castelldefels. Després que el govern espanyol obligués a suspendre el sondeig dos dies abans de celebrar-lo a finals de maig advertint que no tenia el vistiplau del Consell de Ministres, el govern municipal ha re formulat la consulta per fer-la a través d’internet. Segons el consistori, l’enquesta se celebrarà entre el 5 i l’11 de novembre i estarà tutelada per una empresa especialitzada, mentre el govern municipal garanteix que manté una línia de comunicació directa amb la delegació del govern espanyol per garantir la legalitat del procés.
A la consulta hi estaran cridats novament els 1.858 veïns majors de 16 anys censats al nucli de les Botigues, zona situada a 14 quilòmetres de distància del centre urbà de Sitges, amb una proximitat evident a Castelldefels. Amb tot, a diferència de l’anterior convocatòria, aquesta vegada caldrà que els participants s’hi inscriguin prèviament, fet que evita l’ús directe del cens municipal.

El govern de Sitges ha assegurat que manté la resta de paràmetres anunciats durant la fallida consulta del passat mes de maig. D’aquesta manera, donarà per bo el resultat si se supera el 35% de participació del cens electoral. El consistori recorda, però, que un hipotètic ‘Sí’ majoritari a favor de la segregació de Sitges i l’annexió a Castelldefels no seria automàticament vinculant.

En aquest sentit, caldria l’aprovació posterior dels plens municipals dels ajuntaments de Sitges i Castelldefels, així com el vistiplau de la Generalitat. Amb tot, el govern de Castelldefels ja va advertir que no descartava convocar també una consulta entre els veïns del seu municipi si el resultat del sondeig de Sitges és a favor de l’annexió al Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI