Sitges programa una desena d’activitats i exposicions per celebrar el Dia de l’Artista

La vila celebra el Dia de l’Artista amb una programació d’activitats vinculades a l’art i a la creativitat que tindran com a novetat important la participació dels alumnes del nou Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès

Imatge del dia de l'artista a Sitges. Cedida

L’arribada de Santiago Rusiñol a Sitges, un 23 d’octubre de 1891, va lligar la vila per sempre més a l’art. Per commemorar aquesta data, cada any 23 d’octubre es celebra el Dia amb la programació d’un ampli ventall d’activitats.

Exposicions, tallers familiars, sessions de dibuix conjuntes i fins a una desena de propostes per a tots els públics s’han programat des d’avui i fins diumenge amb l’objectiu de celebrar el vincle de Sitges amb l’art i fer-ne partícip a la ciutadania.

Entre les principals novetats d’aquest any cal destacar la participació dels alumnes del Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès (la primera promoció d’aquests estudis a Sitges), els apunts del natural amb model interactuant amb les escultures al Museu Maricel o l’activitat ‘Pinta el teu petó’ al Mercat Municipal.

La inauguració de l’exposició col·lectiva “Pinzellades de tardor” del Cercle Artístic de Sitges, aquest dissabte, va donar el tret de sortida al Dia de l’Artista 2019. Els actes clouran el proper diumenge amb la lectura del Manifest a càrrec del grup de teatre La Tija.

El Dia de l’Artista està organitzat per l’Ajuntament de Sitges, Art DD0 Sitges, Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges.