Sitges inicia una nova campanya de sensibilització sobre la neteja

Aquesta nova acció informativa, que se suma a altres ja posades en funcionament durant l’estiu, per assegurar l’eficiència del sistema de recollida durant aquest últim tram de la temporada alta

Imatge recurs del servei de neteja a Sitges. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya de conscienciació sobre la neteja al municipi amb l’objectiu de millorar l’eficiència del sistema de recollida durant aquest últim tram de l’estiu.

“Llença’m on toca”, “Llença’m quan toca” i “Plega’m com toca” són els lemes d’aquesta campanya adreçada tant a la ciutadania com als establiments comercials, per aconseguir una gestió eficient dels residus i, finalment, un Sitges net. Diversos cartells, que es col•locaran en llocs estratègics de la vila, recorden horaris, llocs i formes de recollida de la brossa.

Pel que fa als particulars, l’Ajuntament insisteix en la importància de tirar les bosses de brossa als contenidors específics i no a les papereres. De la mateixa manera, es recomana llençar els residus a partir de les 20 hores per evitar males olors provocades per la degradació dels aliments a causa del sol i la calor.

Els cartells també fan referència als trastos vells, mobles i electrodomèstics. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda a la ciutadania que vulgui desfer-se de deixalles voluminoses que poden fer-ho a través del servei de recollida a domicili, trucant al telèfon 93 894 75 25. Els objectes abandonats al carrer, ofereixen una mala imatge i dificulten i entorpeixen el correcte funcionament dels serveis de neteja.

En referència als establiments comercials, l’Ajuntament remarca també a través de la campanya el sistema específic de recollida de residus al qual s’han d’adherir. L’administració local incideix en la necessitat que cada establiment llenci la brossa al seu propi contenidor per evitar saturar els contenidors del carrer, alhora que recorda els horaris de recollida de cada fracció: orgànica i rebuig (cada dia a les 22.30h); cartró (plegat i lligat, cada dia a les 14h); vidre (tots els dilluns, dimecres i divendres a les 9h) i, finalment, envasos (dimecres i dijous a les 9h).