Sitges estrena el Cheese Fest, un festival dedicat al Formatge

L’esdeveniment inclourà una fira de formatges de l’1 al 4 de novembre, Maridatges i tastos de formatges del 5 al 7 de novembre, i també, una nova edició del Sitges Tapa a Tapa que se celebrarà del 8 al 18 de novembre on el protagonista serà el formatge

Coincidint amb Tots Sants, Sitges estrena el Cheese Fest, una nova proposta gastronòmica que neix amb l’objectiu d’apropar la cultura del formatge a sitgetans i visitants. La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, destaca que “aquest nou festival se suma a iniciatives plenament consolidades al calendari d’esdeveniments com són el Sitges Christmas Festival i el Winter Market Sitges, que se celebren durant el mes de desembre, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia de la vila durant els mesos que tradicionalment hi ha poca activitat econòmica per trencar l’estacionalitat turística”.

Sota el paraigua del Cheese Fest se celebraran tres activitats: el Cheese Fest de l’1 al 4 de novembre, Maridatges i tastos de formatges del 5 al 7 de novembre, i també, una nova edició del Sitges Tapa a Tapa que se celebrarà del 8 al 18 de novembre i estarà protagonitzat pel formatge.

El Cheese Fest tindrà lloc al Passeig de la Ribera, entre el carrer Sant Pau i el carrer Baonaire. Es tracta d’una fira monogràfica del formatge, que reunirà alguns dels millors productors per tal de compartir, tastar i conèixer amb profunditat la cultura del formatge artesà entès com un gourmet.

En aquesta primera edició es podran adquirir formatges de més de 15 productors i també es podran degustar formatges a l’espai de la taberna formatgera. La fira es complementarà amb una àmplia programació de propostes durant els 4 dies del festival com activitats gratuïtes pensades pels infants com atraccions i tallers gastronòmics infantils a l’espai Cheese and Kids. Alhora també es programaran concerts a l’espai Cheese and Blues amb una variada programació musical.

L’esdeveniment continuarà del 5 al 7 de novembre amb els maridatges i tastos de formatges als establiments La Formatgeria de Sitges, a La Sitgetana i a la Incidència del Factor Vi.

El Cheese Fest està organitzat per la Formatgeria de Sitges, l’empresa Esdeveniments 7 vetes i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, i compta amb la patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges.