Sitges celebrarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb actes de sensibilització

L’acte institucional tindrà lloc diumenge 25 de novembre, a les 12.00 hores, al pati del Centre Cultural Miramar amb la lectura del manifest i el concert Dona Cançó

0
292

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Sitges ha registrat des de principis d’any un total de 39 dones que han estat ateses per primera vegada, la majoria per situacions de violència de gènere i violència domèstica. Dels casos atesos a Sitges, 6 han estat derivats a serveis socials ja que pateixen una situació de maltractament i una situació de risc social afegida. En termes generals, a Espanya enguany hi ha hagut 43 víctimes mortals i a Catalunya 6. Segons dades d’Interior de la Generalitat de Catalunya, en total s’han atès 9.762 víctimes fins a finals d’octubre.

Per lluitar contra la violència de gènere, Sitges organitza cada any un programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra arreu el 25 de novembre. Les diferents activitats permeten  també  manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.

L’Ajuntament de Sitges manté el compromís de treballar per eradicar aquesta xacra social. Durant el curs escolar treballa la prevenció adreçada a alumnes amb tallers de conductes abusives dirigits als nois i noies de 3r i 4t d’ESO i 1r Batxillerat sobre sexualitat i igualtat de gènere.

FER UN COMENTARI