Sitges acull la jornada ‘Fem salut, model col·laboratiu’

Professionals dels àmbits social i de la salut de Sitges es reuniran al Centre Cultural Miramar el proper 15 novembre per participar a la jornada ‘Fem salut, model col·laboratiu

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

Amb l’objectiu de fomentar la integració social i sanitària, l’Ajuntament de Sitges i el CAP de Sitges organitzen el 15 de novembre la jornada ‘Fem salut, model col•laboratiu’ adreçada a professionals i experts de l’àmbit de l’atenció social i de la salut. Les diferents ponències, que tindran lloc al Centre Cultural Miramar, permetran posar en comú la col•laboració entre els serveis socials i els professionals del CAP per millorar l’atenció a tota la població.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, inaugurarà a les 9.15 h les jornades al costat de la directora del Sector Sanitari Àmbit Metropolità Sud, Blanca Muntané, i el director del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès – Garraf – Baix Llobregat Nord, Miquel Perona.
La programació continuarà amb la taula sobre els nous models de col•laboració amb experts professionals del territori. El model col•laboratiu s’emmarca dins del Pla d’Atenció integrada social i Sanitària (PAISS), que té com a objectiu construir un model d’atenció integrada dels serveis sanitaris i dels serveis socials eficaç i sostenible, i al servei de les persones.
A les 10 hores, tindrà lloc la taula vinculada a les accions comunitàries l’equip d’atenció del CAP presentarà la iniciativa de l’INFADIMED per aconseguir que des de la infància es potenciï un esmorzar saludable i la dieta mediterrània. També es donaran a conèixer altres iniciatives de millora en la salut buco-dental, de la presentació del Document de Voluntats anticipades (DVA) i la presentació als nouvinguts al municipi a nivell sanitari.

Més tard, a les 11.30 h es presentaran els recursos de la regidoria Drets Socials Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges. La innovació serà present en el marc d’aquesta jornada a les 12.30 hores a través de a presentació del projecte mConnecta a càrrec de Núria Abdón, Fundació TIC Salut Social (Departament de Salut).

La jornada clourà a les 13 hores amb els parlaments de la directora de l’Equip d’Atenció Primària de Sitges, Hermínia Palacín i la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Julia Vigó.