S’inaugura el punt comarcal de Catalunya Contra el Càncer a Vilanova i la Geltrú

L'objectiu és donar suport, de manera gratuïta, a les persones malaltes de càncer i els seus familiars

Vilanova i la Geltrú és la quarta població catalana, després d’Igualada, Mataró i Granollers, que disposa d’un Punt Comarcal d’AECC, Catalunya Contra el Càncer.
Es tracta d’un punt que donarà servei a les comarques del Garraf i l’Alt Penedès amb diversos programes de suport per a les persones malaltes i les seves famílies.

En l’acte d’inauguració del local, al carrer del Pare Garí, número 91, la vicepresidenta del Consell Provincial de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Cristina Salat, va explicar que des de 2017 l’entitat aposta per descentralitzar els seus serveis amb aquests punts comarcals, que ofereixen, de manera gratuïta, suport psicològic amb els equips de psicooncologia, ajuts socials en cas que hi hagi malalts sense recursos, promouen campanyes per a una vida saludable (per evitar el tabac, fer exercici i vida sana, o prevenir amb proves com les mamografies), i, a més, donen beques per a la investigació.

Justament la necessitat d’investigar contra el càncer és la que destacava la regidora de Salut, Blanca Albà, que recordava que aquest diumenge se celebra la Marató de TV3 per recaptar fons, “perquè a banda de la prevenció, la clau està en la investigació. I Catalunya sempre ha estat pionera en aquest camp”.

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Bosch, i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Garraf, Noemí Cuadra, van recordar que fins ara el referent d’aquest servei era a Barcelona, per això és d’agrair que hi hagi aquest punt proper, on els malalts i els seus familiars es poden trobar acompanyats sense haver-se de desplaçar.

El centre està obert de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i compta amb un equip de psicooncòleg, una treballadora social, i una persona que fa atenció a l’usuari.

L’alcaldessa Neus Lloveras va destacar la gran tasca de les entitats: “L’administració publica ha d’estar al costat de les persones, però sols no ho podríem fer. El càncer és una malaltia que afecta i preocupa a molta gent, i és molt important que sigui fàcil trobar un lloc on et puguin atendre. Agraïm aquesta aposta per la descentralització”.

Des de la secció local de l’AECC, Lourdes Barragán va voler destacar la importància cabdal de la tasca de totes les persones voluntàries i col·laboradores, a més de totes les juntes anteriors que han estat treballant per arribar fins a aquí.