Sant Pere de Ribes tindrà xarxa WIFI gratuïta en espais públics

L’Ajuntament ha obtingut la subvenció europea WIFI4EU de 15.000 euros per posar en funcionament punts d’accés wifi gratuïts abans del 2021

0
382
Imatge de WiFi4EU. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha rebut una de les bonificacions WIFI4EU (http://www.wifi4eu.cat/) que atorga la Comissió Europea i que permetrà instal·lar xarxa wifi pública i gratuïta en alguns espais públics, parcs i llocs d’interès públic del municipi. La subvenció de 15.000 euros està destinada a la instal·lació dels punts d’accés a aquest servei, que han d’estar en funcionament en el termini de 18 mesos.

Sant Pere de Ribes ha estat un dels cent municipis catalans beneficiaris d’aquesta segona convocatòria on s’han repartit un total de 3.400 bonificacions WIFI4EU arreu d’Europa. L’accés gratuït a internet s’emmarca dins l’estratègia de la Comissió Europea per millorar la competitivitat d’Europa i satisfer la necessitat de connectivitat dels europeus; un dels seus objectius és eliminar la bretxa digital facilitant l’accés a aquelles persones que no es poden permetre una quota de dades en els seus dispositius mòbils.

Les sol·licituds per aquesta segona convocatòria es van presentar el març del 2019 i el passat 16 de maig la Comissió Europea va publicar la llista de beneficiaris. El valor de la bonificació és igual per a tots els municipis independentment del nombre d’habitants, perquè és un import fixo per destinar al finançament dels costos dels equipaments i instal·lació dels punts d’accés wifi.

Ara el govern municipal ha de seleccionar els espais on s’instal·laran els punts d’accés sense fils en el municipi per donar la possibilitat a residents i visitants de connectar-se gratuïtament a aquesta xarxa pública.

FER UN COMENTARI