Sant Pere de Ribes organitza una xerrada sobre la situació a Nicaragua i l’agermanament amb Puerto Cabezas

L’agermanament amb aquesta població nicaragüenca data del 1987

Imatge de la visita de Wilson amb Abigail Garrido. Foto: Aj. SPdRibes

Avui, dijous 14 de febrer, a les 6 de la tarda a la Sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, tindrà lloc una xerrada sobre la situació actual en què es troba Nicaragua i l’estat dels projectes de cooperació amb Puerto Cabezas/Bilwi, municipi amb el qual Sant Pere de Ribes manté una relació  d’agermanament des de fa més de trenta anys.

L’acte correrà a compte de Xavi Ruiz, tècnic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que exposarà les circumstàncies i context de l’actual situació política i social en que es troba el país centre-americà per tal d’aproximar la realitat nicaragüenca als ciutadans i ciutadanes del municipi. La xerrada també comptarà amb la participació de la regidora de Cooperació internacional, Noelia López, així com d’altres representants municipals i membres del Consell Municipal de Cooperació.

A més, també s’informarà sobre els projectes de cooperació que s’estan realitzant sobre el terreny com a resultat de l’agermanament, l’estat d’execució dels mateixos, l’impacte que tenen sobre el dia a dia de la ciutadania de Puerto Cabezas-Bilwi i les prediccions futures que hi ha sobre aquestes accions de cooperació al desenvolupament. Alguns d’aquests projectes són el Wawa Bar, que tracta d’aigua neta i sanejament, o el Tawan Klin, que aborda el consum i producció responsable, ambdós inclosos en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 desenvolupada per l’ONU.

Puerto Cabezas és un dels 7 municipis que formen la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord (RAAN) de Nicaragua. Limita al nord amb la República d’Hondures, pel riu Coco o Wangki i a l’est amb el mar Carib. L’any 1985 i de manera informal, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès van començar una col·laboració amb la Regió de l’Atlàntic Nord prenent part d’un projecte bilingüe i bicultural amb la construcció d’una escola per formar mestres en llengua miskita i sumus. Dos anys més tard, el 1987, es formalitzava l’acord d’agermanament entre les dues ciutats amb la finalitat de fomentar l’amistat per a preservar la pau i la promoció de l’autonomia dels pobles.