Sant Pere de Ribes obté el certificat Biosphere

L’Oficina de Turisme i la Policia Local també gaudeixen d’aquest reconeixement

Imatge de Sant Pere de Ribes. Foto: Aj. SPDR

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obtingut el certificat Biosphere com a model de serveis responsable i sostenible dins de la marca Costa Barcelona, un reconeixement que ja havia obtingut amb la l’Oficina de Turisme i la Policia Local i que ara es fa extensiu a l’Ajuntament. Així li ha comunicat aquesta setmana l’Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent vinculat a la UNESCO creat amb l’objectiu d’impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible en destinacions i empreses turístiques a nivell mundial que atorga aquest certificació basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides dins l’Agenda 2030.

El compromís per la sostenibilitat Biosphere reconeix la incorporació de criteris com la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la qualitat i seguretat, el patrimoni cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la satisfacció de les persones o visitants.

Es tracta d’un pas més en la aposta del Consistori pel turisme saludable i sostenible al municipi que també s’està treballant en d’altres àmbits, com el dels recursos naturals i medi ambientals. És en aquest sentit que juntament amb la resta de poblacions que integren els Parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix s’està tirant endavant també la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per millorar el desenvolupament i gestió del turisme dels espais protegits tenint en compte les necessitats del medi ambient, de les persones residents locals i visitants i empreses turístiques locals.

La regidora de Medi Ambient, Mobilitat Sostenible i Transició Energètica, Montserrat Vico, ha comentat que la implantació d’un model sostenible de municipi s’està treballant des de tots els àmbits i va prenent forma perquè “volem tenir un municipi respectuós amb el medi ambient i reduir l’impacte ambiental”. Per això des de l’Ajuntament s’estan executant accions per la mobilitat sostenible, ampliant la xarxa de carrils bici per fomentar l’ús de la bicicleta, mesures d’eficiència energètica als equipaments i de millora de l’enllumenat públic, bonificacions fiscals per promoure l’ús d’energies renovables i altres aspectes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient o la instal•lació de calderes de biomassa i sistemes fotovoltaics a edificis municipals, entre d’altres.