Sant Pere de Ribes i Sitges se sumen a l’Hora del Planeta

Durant el vespre de dissabte ambdós municipis apagaran les llums dels seus monuments principals

Sant Pere de Ribes

l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes se sumarà a la campanya “L’Hora del Planeta” aquest dissabte dia 28 de març ambl’apagada de llums durant una hora de les façanes del’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, la Casa de la Vila i l’ermita de Sant Pau.

L’Hora del Planeta és una iniciativa a nivell mundial de l’organització WWF (WorldWildlifeFund) que convida a empreses, ajuntaments, organitzacions i a la ciutadania en general a apagar simbòlicament les llums dels domicilis, edificis i elements patrimonials, aquest dissabte de 20.30h a 21.30h, per conscienciar sobre el canvi climàtic i la pèrdua de diversitat.La iniciativa és oberta a tothom qui hi vulgui participar.

Enguany, la proposta és apagar la llum i des de els balcons o finestres dels domicilis llançar en codi morse el missatge “Apaga la luz. Todoirábien” utilitzant la llanterna del telèfon mòbil o qualsevol altra que es tingui a casa. Per a obtenir el codi morse i més informació podeu consultar el lloc web “L’Hora del Planeta”. (https://www.horadelplaneta.es)

Sitges

L’Ajuntament de Sitges s’adhereix un any més a la campanya internacional L’Hora del Planeta amb una apagada simbòlica dels llums de la façana de La Punta, la imatge icònica de Sitges. La parròquia de Sant Bartomeu i Santa Teclaquedarà a les fosques el proper dissabte, 28 de març. L’acció vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic i la necessitat que tothom s’hi afegeixi.

El regidor de Medi Ambient, Eduard Terrado, explica que “l’apagada simbòlica dins les cases pot servir per fer pedagogia entre tots els membres de les família i per parlar sobre el canvi climàtic i les accions que podem fer per col·laborar a la preservació del nostre medi ambient”.

A causa de l’augment de temps que les persones passen dins les llars i per tal d’evitar que el confinament suposi un augment important de les despeses de subministraments, l’Ajuntament recorda que al web municipal hi ha disponibles els materials de la campanya de foment de l’estalvi energètic.

En aquest enllaç, la ciutadania pot consultar alguns consells per reduir el consum energètic, tant de llum com d’aigua o gas, elaborats per la regidoria de Drets Socials,Ciutadania i Igualtat juntament amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

A més, Sitges manté també la campanya de respecte per l’entorn RESITGES i l’aposta per la certificació Biosphere Destination que acredita Sitges com a destinació de turisme sostenible i responsable.