Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Sant Pere de Ribes fomenta l’autocompostatge com a gestió dels residus orgànics a nivell domèstic

Avatar photo

El 24 de novembre hi haurà una sessió formativa per compostaires de les urbanitzacions de Mas d’en Serra i els Cards

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Agència de Residus de Catalunya, inicia aquest mes de novembre la segona fase de la campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica amb el propòsit d’augmentar els percentatges de recuperació dels residus, i sobretot el de recollida selectiva de la fracció orgànica. En els darreres mesos s’han programat diverses xerrades informatives i s’han habilitat punts informatius en espais cèntrics urbans per tal de conscienciar la població sobre la necessitat de fraccionar les escombraries,  ja que precisament el 36% de les que fem (en pes) diàriament a casa són les restes de menjar i vegetals de mida petita. L’objectiu passa per incrementar els índexs de recollida que se situen en només el 9% de la brossa orgànica que generem al nostre municipi.

En aquesta segona fase, la campanya se centra en promoure el compostatge casolà com a sistema de gestió complementària a la recollida selectiva de la brossa orgànica. En d’altres accions, es cediran 20 compostadors a habitatges amb jardí, principalment, amb la finalitat que les llars participants puguin transformar el residus orgànics que generen en compost que els servirà com a  adob.

A més de promoure i difondre els avantatges d’aquest sistema, també es farà un taller formatiu als i les compostaires per explicar-los el material necessari que se’ls lliurarà per dur a terme el procés a casa, com són compostadors, airejadors i manuals de compostatge. Alhora es faran, de la mà del Servei d’Educació Ambiental, dos seguiments anuals a les persones compostaires per comprovar-ne el bon ús i per resoldre dubtes.

Després de la tramesa de cartes informatives i fulletons explicatius als habitatges de les urbanitzacions, en aquesta segona fase es cediran els compostadors a les persones participants de Mas d’en Serra i Els Cards que s’hagin adherit a aquesta iniciativa. Aquests hauran de signar un compromís de bona utilització dels compostadors, d’assistència a les sessions formatives i d’autorització per permetre l’accés d’educadors/es ambientals de la Mancomunitat i Agents cívics de l’Ajuntament per fer la inspecció de l’estat de l’utensili.

Precisament, el dissabte 24 de novembre tindrà lloc a les 10 hores a la sala de plens de l’edifici consistorial de les Roquetes, a la plaça de la Vinya d’en Petaca s/n, una sessió formativa per als i les compostaries que s’hagin inscrit prèviament trucant a l’Ajuntament al 93 896 73 00 o adreçant-se a les OAC. S’hi explicaran les nocions bàsiques imprescindibles: el muntatge del compostador, la utilització del remenador i les característiques del material.

A banda de les visites de seguiment que se’ls hi farà, les persones participants disposen d’un servei d’assessorament permanent mitjançant el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, per via telefònica (93 118 86 15) i el correu electrònic [email protected]. Ara bé, si el problema no es resolgués per aquests canals, es visitaria per resoldre-ho in situ.

Els 20 compostadors que es posen ara a disposició del veïnat de les urbanitzacions esmentades tenen una capacitat de 420 litres, de color verd, amb un pes de 20 kg, una alçada de 105 cm, amb una mida base 79 cm x 79 cm, amb ventilació lateral i el material amb què està fet és cent per cent reciclat i reciclable.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges recollirà la distinció ‘Ciutat amiga de la Infància’

Notícia següent

VNG ja disposa d’un diagnòstic de salut comunitària

Notícies relacionades