Sant Pere de Ribes contracta 33 persones més en els nous plans d’ocupació municipal

Amb aquestes ja són 128 les persones en situació d’atur que han estat contractades des del 2016

0
187
Imatge d'Abigail Garrido donant la benvinguda. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

Ja s’ha donat la benvinguda a les 33 persones que a través dels plans d’ocupació municipals han començat a treballar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes per un període de sis mesos. Les feines que faran seran de manteniment de l’espai públic i d’equipaments municipals i escoles, tasques de consergeria o d’auxiliars administratius, peons i agents cívics, principalment.

Aquest 2019 l’Ajuntament ha mantingut la dotació econòmica de 300.000 euros destinada a la consolidació d’aquests plans d’ocupació municipals. Es tracta de programes destinats a la contractació laboral de persones en situació d’atur per a la realització de treballs d’interès general i social. En els últims anys el consistori els ha portat a terme amb fons propis per complementar d’altres que ja es venien fent. Gràcies a aquests, ja són 128 les persones que han estat contractades des de 2016 pel consistori ajuntant-los a sortir de la seva situació de desocupació laboral (i conseqüentment tornar a cotitzar a la Seguretat Social), adquirir més experiència i disposar d’una nova via d’inserció al mercat de treball un cop finalitzada la seva estada. En aquest sentit, des de l’any passat la contractació i seguiment de les persones beneficiaries d’aquest programa es fa amb la col•laboració de la cooperativa d’iniciativa social Nou Set, dedicada a la inserció laboral i social de persones en risc d’exclusió, permetent així fer un seguiment més personalitzat i d’acompanyament induvial en cada cas, també una vegada finalitzat el contracte.

L’Ajuntament també porta a terme d’altres plans d’ocupació i programes ocupacionals subvencionats per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya destinats a formar i inserir a persones que tenen la necessitat d’incorporar-se al mercat laboral, professionalitzar-se o ampliar coneixements amb l’objectiu de millorar la seva situació.

FER UN COMENTARI