Sant Pere de Ribes celebra el 8M

Imatge de la pancarta a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Cedida

Amb l’objectiu de commemorar el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, durant la setmana es realitzaran, tant a Ribes com a les Roquetes, diversos actes commemoratius i reivindicatius amb el diumenge com a jornada central. En aquest sentit, com és habitual, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes farà la lectura d’unmanifest institucional davant la Casa de la Vila i l’edifici de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes, el divendres 6 a les 12 del migdia. A més, aquest any, en els dos edificis també es disposaran estructures simbòliques amb forma d’arbre dels quals hi penjaran cartellsde dones defensores de la igualtat de gènere, la cronologia del 8 de març i l’agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides en relació amb la Igualtat de Gènere. Igualment, als balcons de les seus del consistori lluiran unes pancartes commemoratives i, a partir del vespre, romandran il•luminades les façanes de color lila.

Les activitatsorganitzades per la Coordinadora Feminista LGTBIQ+ de Ribes i les Roquetes començaran el dijous 5 amb la projecció de la pel·lícula “Dios es mujer y se llama Petrunya”, a les 19.30h, a càrrec de Foguera Lila, al Cinema de Ribes. L’endemà, es farà un taller obert de pancartes i cartells a la seu d’UM9 a partir de les 17h. El dissabte 7, el primer acte de la jornada serà el“Teatre de l’oprimida”, a càrrec del Ger, al barsocial de l’entitat a les 19h. Al vespre tindrà llocla Nit de monòlegs, sopar i DJ Ginaa les 21h la Carpa revolució.

Per al 8 de març, l’Entitat Espai Jove de les Roquetes, amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació, ha convocat a les 12h una concentració reivindicativa de caràcter feminista, “Som les dones del futur”, a la Plaça del Llobregat, que començarà amb la lectura d’un manifest. En la trobada també hi participaran els Castellers de les Roquetes que aixecaran un pilar de dones, els Músics per la igualtat, una actuació de ball a càrrec del grup Contratiempo i un monòleg.I a les 18h també es vol convocar una trobada per anar juntes a la manifestació de Barcelona.

La setmana vinent tindrà lloc la xerrada “Realitats trans”, a càrrec de Martí i Társila a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, a les 18h, organitzada pel col·lectiu Punt R. Per acabar, el dissabte 14a les 19h hi ha programat un col·loqui de dones migrades a l’Ateneu Roquetenc, càrrec de Foguera Lila.