Sant Pere de Ribes acollirà una jornada sobre computació quàntica en el marc de la Mobile Week

L’acte s’inclou en les activitats prèvies al Mobile World Congress de Barcelona

Imatge de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, juntament amb els participants a l’acte (d’esquerra a dreta): José Manuel Berenguer, Alfonso Rubio-Manzanares i Robert Sewell. Cedida

El proper dilluns 18 de febrer, a les 18.30h, el municipi acollirà una jornada sobre computació quàntica, que porta per títol “Art, ciència i tecnologies de la computació quàntica”. L’acte està inclòs en la programació de la Mobile Week, un cicle d’activitats programades a l’empara del Mobile World Congress (MWC) que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer i que vol convertir-se en un espai de diàleg per a la ciutadania amb l’objectiu de reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia en la nostra societat.

La Mobile Week, que arriba a la tercera edició de la mà de la fundació Mobile World Capital per impulsar la transformació mòbil i digital de la societat amb l’objectiu de millorar la vida de les persones, es farà a Barcelona, Girona, Igualada, Lleida, Reus i enguany també a quatre poblacions associades més, entre elles Sant Pere de Ribes (juntament amb Manresa, Mataró i Vic), que l’any vinent podran ser ciutats oficials del programa de la Mobile Week. La temàtica d’aquest any, “la nostra senzilla relació amb la tecnologia”, aborda la reflexió sobre la transformació digital de la societat des de les esferes més íntimes de l’ésser humà.

La jornada, es durà a terme a la sala Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila i constarà de tres conferències impartides per tres veïns del municipi experts en la matèria. La primera de les conferències serà la impartida pel doctor Robert Sewell, investigador de l’Institut de Ciència Fotònica (ICFO), que parlarà sobre la relació entre la ciència i la computació quàntica. El seguirà el doctor José Manuel Berenguer, president de Quantum Art Lab-QWA, que analitzarà els ponts entre la mecànica, la computació quàntica i l’art. Per acabar, Alfonso Rubio-Manzanares, CEO de l’empresa Entanglement Partners que elabora solucions empresarials a partir de l’ús d’aquesta tecnologia, versarà sobre tecnologies quàntiques.

A la presentació de la jornada, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha celebrat poder acollir una iniciativa com aquesta, afirmant que  “és un plaer poder trobar a tres veïns que estiguin tan involucrats en el món de la computació quàntica, és un plaer poder comptar amb tant de talent al nostre municipi”. També ha apuntat que “és un inici, un primer pas, per a què Sant Pere de Ribes formi part d’un esdeveniment com és el MWC”.

Per la seva banda, Alfonso Rubio, ha assegurat que els tres ponents “estem molt contents, som tres veïns de Ribes i això és molt important, ja que sinó per a nosaltres perdria gràcia” i que la jornada “serà molt divulgativa i explicarà per què la computació quàntica afecta a la vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi”.

La cita està organitzada per el Mobile World Capital Barcelona, la Mobile Week, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Sinergia i Quantum World Association.