Sam Neill i Aaron Paul, dues estrelles de l’univers Sitges, tanquen la 52a edició

La projecció de 'The Vigil’ clausura onze dies de cinema, trobades i exposicions

Logo del Festival. Cedida

La 52a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, viu avui el seu gran final a la Gala de Cloenda, on s’han entregat els guardons dels guanyadors de Sitges 2019 anunciats aquest matí en roda de premsa i Sam Neill ha rebut el Gran Premi Honorífc tancant tres dies a Sitges amb trobades amb els seus seguidors i entrevistes amb tots els mitjans acreditats. Dario Argento, Katharina Kubrick i Aaron Paul també han passat la jornada atenent amablement a fans i mitjans. El Festival ha entregat a primera hora de la tarda el primers premis Queer Kong i ha anunciat First Love de Takashi Miike com a pel·lícula sorpresa de la marató d’aquesta nit a l’Auditori, que se suma a una variada proposta de maratons que tancaran demà diumenge aquesta 52a edició.

Sam Neill, Katharina Kubrick, Aaron Pau i Dario Argento. Quatre grans estrelles han posat el punt i final a una 52a edició en què han desfilat pels carrers de Sitges convidats il·lustres com Patrick Wilson, Nikolaj Coster-Waldau, Asia Argento, Maribel Verdú i Charles Band. Sam Neill ha rebut el Gran Premi Honorífic del Festival durant la celebració de la gala de cloenda d’aquest vespre a l’Auditori del Meliá Sitges. Dario Argento ha vingut per sorpresa a Sitges a presentar la seva nova producció Belle Bimbe Addormentate, mentre que Katahrina Kubrick, filla del responsable de leitmotiv de l’edició passada, 2001: Una odisea en espacio, ha fet una interessantíssima xerrada amb seguidors i mitjans. Per la seva part, Aaron Paul ha visitat Sitges per presentar l’estrena en pantalla gran de El Camino: una película de Breaking Bad aq uesta tarda a l’Auditori amb un sold out i una red carpet plena de mitjans i fans, per conèixer de primera mà les noves aventures de Jesse Pinkman, protagonista de la sèrie de Netflix.

Una jornada en la que també s’ha viscut la primera entrega de premis Queer Kong a la Carpa FNAC, un nou reconeixement a la diversitat, premiant les pel·lícules i professionals amb aportacions a la diversitat i presència de la comunitat LGTB+ participants al Festival. Els premiats en aquesta primera edició han estat Darlin’, de Pollyanna McIntosh, que ha guanyat el Premi a la diversitat, Rabid, de les germanes Soska, amb el Premi a la contribució de la salut sexual; i finalment David Matamoros i Ángeles Hernández s’han endut el I Reconeixement al professional per la visualització LGTBI+, per Breve historia del planeta verde de Santiago Loza.

El Festival de Sitges ha tancat la 52a edició amb la projecció de The Vigil durant la gala de cloenda. L’electritzant òpera prima de Keith Thomas, ambientada en una comunitat jueva ortodoxa, ha estat la convidada perfecta per posar un final rodó a onze dies en els que Sitges s’ha convertit, un any més, en la capital mundial del cinema fantàstic.

Demà, com a culminació d’aquests onze dies intensos, el Festival presenta les tradicionals maratons en les seves quatre sales –Auditori Meliá, Sala Tramuntana, Retiro i Prado–, mentre que la Sitges Cocoon i l’espai Brigadoon continuaran amb la seva programació.