Ribes porta a terme els treballs forestals i de neteja al torrent de Can Mestre

S’hi va declarar un incendi el mes passat i l’actuació permetrà deixar-lo en condicions per evitar que es torni a repetir

Després de l’incendi declarat als voltants del torrent de Can Mestre, al terme municipal de Sant Pere de Ribes, el 5 de juliol passat amb prop de 3 hectàrees de vegetació cremades, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat el treballs forestals i de neteja que reclamava el veïnat en aquest punt. L’alcaldessa, Abigail Garrido, i el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, així s’hi van comprometre, tot i en tractar-se d’un torrent el manteniment del qual seria competència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La intervenció s’ha iniciat el divendres 24 d’agost i es preveu que finalitzi el proper 15 de setembre. Consisteix en la poda de l’arbrat de l’entorn, així com una desbrossada arbustiva, retirada d’arbres morts i trituració de restes vegetals. Uns treballs que es fan per evitar els incendis i per la conservació mediambiental de l’espai natural i que s’executaran de les 8 del matí i fins a les 3 de la tarda durant gairebé tres setmanes per part de l’empresa Margalló, Jardineria i Arboricultura.

El torrent de Can Mestre és un dels afluents de la riera de Ribes, de longitud curta, que discorre confrontant amb l’extrem est del nucli de Sant Pere de Ribes, si bé s’integra plenament en terrenys rústics i l’entorn natural. Presenta una llera estreta amb fortes pendents i recull les aigües pluvials de la part alta de Ribes i de la carretera C-15b.