Es redueix el nombre de furts en establiments comercials de VNG durant la campanya de Nadal

La Regidoria de Seguretat Ciutadana valora positivament la campanya que s'ha realitzat de manera personalitzada als establiments de l'eix comercial

0
287
Circ Raluy Legacy 728×90

La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha valorat de manera positiva la Campanya de seguretat que durant les festes de Nadal s’ha dut a terme a la ciutat per part de la Policia Local.

Un dels aspectes més positius ha estat la reducció dels furts i robatoris en establiments comercials de ciutat respecte al mateix període de l’any passat en un 83.3%. En canvi ha augmentat el nombre de denúncies per furt de telèfons mòbils (50 %), en la major part dels casos producte del descuit dels seus propietaris.

De manera inicial s’havia plantejat una campanya personalitzada que arribes a 400 establiments comercials. Una xifra que finalment s’ha vist augmentada fins a les 680 visites. En aquestes, agents de la Policia Local informaven de manera directa als responsables dels comerços quines mesures de seguretat havien de prendre per minimitzar al màxim els possibles furts o robatoris i els procediments a seguir en cas que fossin víctimes d’algun d’aquests delictes, alhora que es fomentava la tasca preventiva amb la seva presència a l’interior de les botigues.

Paral·lelament a la Campanya de seguretat als establiments comercials, també s’ha fet balanç de la Campanya de control d’alcohol i drogues, durant les mateixes dates, en coordinació amb el Servei Català del Trànsit.

Les dades extretes indiquen que Vilanova i la Geltrú ha estat el cinquè municipi, dels cinquanta-tres que participaven, on més controls s’ha realitzat, per sobre de grans ciutats com Lleida o Tarragona. Així, durant el període nadalenc Policia Local i Mossos d’Esquadra han realitzat a la ciutat 315 controls, dels quals un 3,5% han acabat en sanció per positiu en alcohol, i 1 cas on el conductor també va ser denunciat per consum d’estupefaents.

Si bé els controls es realitzen de manera periòdica, la propera campanya intensiva, en col·laboració amb el Servei Català del Trànsit, està prevista durant les festes de Carnaval, amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat del trànsit a les vies urbanes i interurbanes.

FER UN COMENTARI