Prop de 1.000 persones han gaudit de les cinc nits d’escenari obert, que es reprendran l’estiu que ve

Durant cinc dissabtes, al parc de Pompeu Fabra, hi ha hagut 15 actuacions musicals i de ball que han mostrat el talent artístic local

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, mitjançant la regidoria de Cultura i Comerç Local de les Roquetes, es valora molt positivament la primera edició del festival gratuït i a l’aire lliure de Les Nits d’Escenari Obert, que han tingut lloc els darrers cinc dissabtes al parc de Pompeu Fabra amb una assistència de públic que ha vorejat les 1.000 persones. Damunt l’escenari han actuat prop d’una vintena de grups de dansa, músics o solistes diversos que han mostrat el seu talent i virtuosisme artístic i cultural, d’edats diverses, però sobretot els i les més joves. Certament, ha significat per a tots ells i elles un aparador i un altaveu per poder fer gaudir el veïnat de les seves habilitats amb el cant o el ball, principalment.

En aquest sentit, el regidor de Cultura i Comerç Local de les Roquetes, Adrià Solá, es mostra molt satisfet d’haver constatat amb aquesta iniciativa que “hi ha molt talent artístic al nostre municipi”. Solá té clar que el festival d’aquest estiu ha representat l’avantsala del que podrà oferir a la ciutadania el futur Teatre Municipal Roquetes. “Gràcies a aquest escenari obert al públic, en un mes com l’agost en el qual no s’acostumava a programar activitat cultural i en un entorn tan agradable com el parc de Pompeu Fabra, totes les persones que han participat i les que es puguin animar a partir d’ara a actuar i mostrar el que saben fer damunt l’escenari podran també fer-ho quan sigui ja una realitat el Teatre”, ha apuntat. “Si el primer dia es van acostar al festival d’aquest estiu 80 persones, el següent ja n’eren més d’un centenar i així s’ha anat incrementant jornada a jornada el nombre de públic que ha vingut a gaudir del plaer de veure ballar o escoltar cantar persones amigues, familiars, conegudes o veïnes”.

Es dóna el cas que algunes persones entre el públic s’han animat a pujar damunt l’escenari, en alguna d’aquestes cinc nits, i actuar de manera totalment improvisada. “Ens ha agradat que també hi hagués qui perdés la vergonya i davant els espectadors i les espectadores es produís aquesta espontaneïtat per donar a conèixer el seu talent que d’altra banda es podria acabar quedant a l’habitació de casa, en un vídeo, i no hi hauria l’oportunitat de fer-lo extensiu a la resta”, ha manifestat el regidor.

Un balanç que permet constatar la voluntat del Consistori de repetir el festival de cara a l’estiu que ve i donar-li continuïtat amb noves propostes que ja s’han posat sobre la taula. “A partir d’ara farem una valoració interna de si l’horari de 20 a 22 hores el mantenim, què millorem i què volem incorporar com per exemple que hi pugui haver propostes de màgia, teatre o musical per diversificar encara més l’oferta cultural mostrada”, assenyala Solá.

D’altra banda, al llarg d’aquestes cinc nits culturals, el certamen ha comptat amb la presentació dels actors Dafnis Baldus i Maykeloh, així com d’en Pol Meseguer, un jove afeccionat al teatre de només 14 anys.

La primera edició ha comptat amb un al·licient simbòlic, el dels premis, que han valorat un jurat i també el públic amb votacions en línia amb la participació d’unes 2.000 persones aproximadament que han triat tres espectacles que més els han agradat. El primer premi (4 entrades a Port Aventura gentilesa de l’agència de viatges en línia Viajes Rangiroa de Sant Pere de Ribes) ha estat per C-Revolution, un grup de ball mixt amb alumnat i professorat de l’escola Contratiempo. El segon (un lot de productes d’alimentació ecològica i productes llatins de la mà de les parades 4 i 5 del mercat la Sínia de les Roquetes) se l’ha endut The 4 Crew, un grup de ball femení de l’INS Alexandre Galí, creadores de les seves coreografies i vestuari. I la solista Lídia ha guanyat el tercer premi que ha consistit en 50 UCERS, la moneda de la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes.

Tanmateix i més enllà dels guardons, tothom qui hi ha pres part coincideix en felicitar-se d’aquesta iniciativa que ha permès, en definitiva, apropar entre el veïnat el talent de cantants, músics i ballarines del municipi i comarca.