Olivella participa al programa d’ocupació “Treballar per competències”

El procés consisteix en unes proves competencials, una entrevista per competències i la realització del currículum per competències

L’ajuntament d’Olivella inicia la primera fase del programa “treballar per competències” organitzat i coordinat pel Consell Comarcal del Garraf el qual consisteix en cercar persones amb un perfil professional que s’adeqüi a algunes de les ocupacions seleccionades com són netejador/a, dependent/a de comerç, auxiliar de geriatria, treballador/a familiar, cambrer/a o auxiliar de cuina per tal d’ajudar-los a adequar el seu perfil curricular a la recerca de feina en aquests sectors.

Tant el regidor d’Ocupació, Jaume Carol com l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo consideren que la implicació del govern municipal en els projectes comarcals  d’ocupació són un objectiu prioritari, i el programa treball per competències és un suport més que s’oferirà des de l’ajuntament i complementarà els serveis que actualment s’ofereixen als veïns i veïnes d’Olivella.

Així doncs, pot accedir al programa qualsevol persona interessada en algun dels sectors professionals esmentats anteriorment, estigui o no a l’atur. Les persones d’Olivella interessades poden demanar informació a l’Oficina d’ocupació d’Olivella al Carrer Aquari, per telèfon al 93 896 89 46, a través de correu electrònic a [email protected] o al Consell Comarcal del Garraf.

El procés consisteix en unes proves competencials, una entrevista per competències i la realització del currículum per competències. Les persones que resultin aptes al finalitzar el procés se’ls prioritzarà a les ofertes de feina que vagin sortint amb aquests perfils als Serveis Locals d’Ocupació.

Que significa treballar amb/per competències?

Treballar per competències és un projecte que s’ha anat treballant des del Consell Comarcal del Garraf amb els diferents ajuntaments de la comarca des de fa uns anys per tal d’identificar les 6 ocupacions més demandades pels usuaris dels diferents Serveis Locals i s’han anat definint els trets competencials necessaris per exercir aquestes ocupacions a través d’ofertes reals. Aquesta aposta però passa necessàriament també per un treball amb les empreses i la gestió de les ofertes, per la qual cosa, les persones que hagin participat en el programa seran les primeres a ser enviades com a candidates.