Obert el termini per fer aportacions a les primeres cartes de serveis municipals de VNG

L'ajuntament comença a publicar el detall dels serveis que presta i els compromisos de qualitat

0
150
Imatge de la façana de l'Ajuntament de VNG. Cedida

L’ajuntament de VNG ha publicat els primers esborranys de cartes de serveis municipals. El Ple de maig va aprovar el model i els criteris per a l’elaboració d’aquests documents i ja s’han publicat els quatre primers: del Servei de mediació ciutadana, de la Policia Local, del Servei de salut ambiental i del Servei de tallers de salut a les escoles.

Les cartes de serveis són un document públic a través dels quals les administracions informen els seus usuaris i a la ciutadania en general dels serveis que presten i dels compromisos de qualitat que assumeixen respecte d’aquests serveis; per tant, són documents que formalitzen el que els usuaris poden esperar dels serveis públics i asseguren l’efectivitat dels seus drets, així com la millora dels serveis que reben.

La ciutadania pot fer suggeriments i aportacions a les cartes de serveis, enviant-les per correu electrònic a governobert@vilanova.cat. El termini per recollir propostes s’acaba el 14 de juny.

La Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, recull que les cartes es publiquin al web municipal per tal que la ciutadania pugui fer les propostes o suggeriments que consideri adients amb l’objectiu de millorar-les i adequar-les al màxim a les necessitats i prioritats ciutadanes.

Un cop recollides i valorades les aportacions, les cartes de serveis s’aprovaran formalment. El treball d’elaboració d’aquests documents s’ha fet amb el suport de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI