Nou format a les jornades d’orientació per a persones emprenedores i empreses de nova creació

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Mancomunitat i la FEGP, impulsen una experiència pilot basada en la mentoria per a orientar a noves empreses

Aquest mes s’ha celebrat amb gran èxit una de les sessions temàtiques del cicle de jornades d’orientació empresarial “Com millorar el meu projecte de negoci” per a persones emprenedores i empreses de nova creació que va tenir lloc el 9 de maig al CC El Local de Sant Pere de Ribes amb un format de realització que busca un assessorament més personalitzat a la idea de negoci de l’emprenedor.

Sota la fórmula de la mentoria, també conegut com a Personal Mentoring, les persones emprenedores van poden fer consultes i resoldre dubtes directament als ponents experts, amb assessorament rotatiu per taules temàtiques durant un període de temps establert. La jornada es va iniciar amb unes presentacions en què cadascun dels consultors explicava el seu àmbit d’expertesa per, tot seguit, donar pas a les taules d’assessorament personalitzat. Aquesta presentació prèvia va permetre a cadascun dels assistents escollir les taules a visitar en funció de les seves necessitats, consultes i dubtes a resoldre.

Les temàtiques que es van abordar en aquesta sessió van ser la innovació a l’empresa, amb en Daniel Lafuente; la competitivitat amb en José Luis de la Torre; la fiscalitat, amb en Joan Rovira i el màrqueting digital, amb la Marisol Garcia, tots ells empresaris experts associats a la FEGP. Mentre es realitzaven les atencions a emprenedors, paral·lelament, NODE Garraf informava sobre el programa Reempresa i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat donava a conèixer els serveis que ofereixen així com aclarien aspectes de l’emprenedoria no tractats a les taules dels mentors. Aquesta dinàmica va permetre afavorir l’intercanvi i les sinergies entre els assistents i ponents.

Els 20 emprenedors assistents han destacat molt positivament la possibilitat de poder fer consultes directament als experts així com l’espai de treball en xarxa generat entre els assistents.

La pròxima sessió d’aquestes jornades està prevista el dia 3 d’octubre a la  sala polivalent de la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes amb el títol  “Com faig campanyes de promoció? Utilitza eficaçment Facebook i WhatsApp business”.