El nou CAP de Sant Pere de Ribes entra en funcionament el 19 de març

Aquest nou centre esdevindrà un equipament estratègic, innovador i de referència per a Sant Pere de Ribes i substitueix l’antic centre del carrer Sant Antoni Maria Claret

El dia 19 de març entra en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Josep Bertran i Miret, situat al passeig de Circumval·lació, 86, de Ribes. Aquest nou equipament substitueix l’antic centre del carrer Sant Antoni Maria Claret i suposa una gran millora en les infraestructures sanitàries del municipi, ja que és molt més ampli, modern i confortable. El dia 14 de març, de 17 a 19.30, es farà una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui conèixer el nou CAP.

 

El nou CAP, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), ha estat adaptat tecnològicament a les noves necessitats i adequat al creixement de la població dels últims anys; té una superfície construïda de 1.713 m2 i ha tingut un cost de 2.650.316 euros per a l’execució de les obres i de 333.791 euros per a la renovació total de l’equipament. Disposa dels serveis de medicina general, pediatria, odontologia, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària, i atenció a la salut sexual i reproductiva. Tot plegat permetrà una resposta integral i integrada de l’atenció primària de salut.

L’obertura del nou CAP també suposa un canvi en l’organització de l’atenció primària en el municipi amb la voluntat de millorar els serveis per a tots els residents. D’aquesta manera el Departament de Salut, d’acord amb l’Ajuntament, ha creat dues àrees bàsiques de salut (ABS). D’una banda, el nou CAP Josep Bertran i Miret donarà servei a l’ABS Salut Ribes-Olivella, que comprèn la població de Ribes (amb els nuclis de Puigmoltó, Les Torres, Vallpineda, Can Lloses-Can Marcer, Can Pere de la Plana i Mas Alba) i el municipi d’Olivella, i d’altra banda el CAP Les Roquetes donarà servei a l’ABS Les Roquetes-Canyelles, que comprèn la població de les entitats dels Cards, els Colls, Rocamar, les Roquetes, Mas d’en Serra, Torre del Veguer i Vilanoveta i el municipi de Canyelles.

Al mateix temps, s’està treballant el projecte d’ampliació del CAP de les Roquetes, una actuació que permetrà pràcticament duplicar el seu espai actual i millorar els serveis de la població de tot el municipi.