Neàpolis acollirà a final de mes una nova edició de la Global Game Jam

Avatar photo

Vilanova organitzarà també hackatons per al disseny de jocs i videojocs en el marc del projecte europeu MedGaims

Imatge de Neàpolis. Foto: Aj. VNG

El plató de Neàpolis acollirà un any més els equips participants en el concurs global de disseny de vídeo jocs Global Game Jam en la seva edició 2020. Vilanova és una de les 770 seus que aplegaran els equips de desenvolupadors, dissenyadors i programadors per confeccionar una proposta de jos o videojoc en una marató de 48 hores. El compte enrere del rellotge es posarà en marxa el divendres 31 de gener i les propostes s’han de lliurar 48 hores després, el diumenge 2 de febrer.

La col·laboració entre l’Agència local pública d’Innovació, Neàpolis, i l’EMAID, l’Escola Municipal d’Art ha consolidat Vilanova com una de les seus veteranes del concurs. En el moment de tancar aquesta informació hi havia 77 jammers inscrits. L’aforament màxim de participants se situa en les 80 inscripcions.

Els participants, un bon gruix dels quals son també alumnes de l’Escola municipal d’Art, hauran de treballar contra el rellotge per superar les diferents fases del disseny del joc, des del plantejament del game concept, la idea primera sobre la que es basarà el producte finals passant per la construcció de les narratives és a dir l’storytelling el fil argumental que es conduirà per dins del joc i que serà fonamental per a la creació de l’atmosfera, ambient i es falcarà el relat de tot el conjunt. També haurà de tenir present els personatges i finalment incorporar a totes aquestes idees el coneixement i domini sobre les tècniques artístiques inherents als jocs, l’estètica, els escenaris, les mecàniques de moviment i control.

Tot plegat ha de tenir present també el punt de vista del jugador i el tipus d’experiència que es vol recrear o fer viure en el moment de jugar: elements com el repte, les fites o objectius a assolir. Seran definitius per a perfilar una bona “jugabilitat”.

Es per tot això que el disseny de videojocs és necessàriament un treball col·lectiu. Els 80 participants hauran d’agrupar-se en equips per a desenvolupar la seva idea. Aquesta però comptarà amb un condicionant, un tema comú que es revelat per l’organització arreu del món de forma simultània tot just abans que el rellotge comenci a comptar.

Com és habitual en cada edició de la Global Game Jam, els equips de la seu de Neàpolis-EMAID optaran també a un guardó específic per a la millor proposta de videojoc. Els guanyadors i finalistes locals disposaran d’un espai de cowork a Neàpolis per poder desenvolupar el seu projecte amb el suport de la comunitat creativa i tecnològica d’aquest espai.

La Global Game Jam és una convocatòria veterana a la ciutat, però en els propers mesos Vilanova haurà d’acollir altres competicions vinculades al projecte MedGaims. Aquest projecte té com a fita millorar l’atractiu de les destinacions turístiques i millorar les experiències dels seus visitants a través de la gamificació i el joc . Ena quest context una de les accions previstes és l’organització de laboratoris creatius per al disseny de jocs i també la convocatòria de Hackatons per al seu desenvolupament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Bombers extingeixen l’incendi d’un habitatge a Cornellà de Llobregat

Notícia següent

Sant Pere de Ribes contracta 27 persones a través dels Plans d’Ocupació

Notícies relacionades