Més d’un centenar de persones assisteixen a la jornada de portes obertes de la Mesquita de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa Neus Lloveras i diferents membres de l'equip de govern i de l'oposició no es varen voler perdre l'oportunitat de veure de prop com conviu la comunitat islàmica de la ciutat

0
512
Imatge de Neus Lloveras adreçant-se a tothom qui va assistir a l'acte. Foto: Jordi Nieto
Circ Raluy Legacy 728×90

El centre de culte islàmic, Al Furkan, de Vilanova i la Geltrú obria durant la tarda del dijous 24 de gener les seves portes amb l’objectiu que la ciutadania vilanovina pogués ser partícip de com conviu la comunitat islàmica.

La  celebració, que començava a dos quarts de set de la tarda, congregava a més d’un centenar  de persones on també assistien l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, part de l’equip de govern i  diferents regidors dels partits de l’oposició. Així mateix,  els principals caps de la comunitat musulmana a Vilanova i la Geltrú i de Catalunya, entre els quals destacava la presència del President de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya, Mohamed el Ghaidouni.

El Ghaidouni va recordar la importància d’aquesta jornada de portes obertes per  poder establir relacions de veïns, donant a conèixer com viu la comunitat islàmica. El president de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya assegurava que “la comunitat musulmana vol sentir-se respectuosa i tenir el seu lloc en la societat per treballar per al bé del sistema. Volem que els nostres fills se sentin integrats en la nostra societat. Busquem convivència, pau i felicitat”.

Dins de la situació que viu la dona en el món àrab, Ghaidouni assenyalava que “la dona musulmana sap que ha de lluitar pels seus drets i tenim constància que aquesta pràctica s’està realitzant, però és un assumpte que requereix temps”.  Finalment, el Ghaidouni titllava d’errònies les polítiques de portar les mesquites als polígons industrials i demanava “la necessitat de tenir-les ubicades als centres de les ciutats, ja que, a hores d’ara, la societat catalana compta amb més d’un milió de persones que professen la religió islàmica i amb més de tres-cents mil locals de culte”.

La cloenda a la jornada arribava amb una visita guiada a la mesquita i amb una degustació per a tots els assistents de diferents varietats de te i de rebosteria àrab. A més a més, tots els visitants a la mesquita varen poder presenciar la crida a l’oració i tot seguit, la pràctica religiosa.

FER UN COMENTARI