Les Roquetes lluita per recuperar una línia de P3 a l’escola Mediterrània

El Departament d’Ensenyament ha eliminat una de les dues línies ofertades després del període de preinscripció i sense comunicar els motius.També reclamen reduir les ràtios a favor de millores en les condicions i la qualitat de l’ensenyament

Imatge de l'alcaldessa amb famílies afectades. Foto: Aj.SPDR

Representants de les famílies afectades per l’eliminació de la segona línia de P3 a l’escola Mediterrània de les Roquetes es van reunir ahir amb l’alcaldessa en funcions de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, per treballar conjuntament les accions iniciades demanant al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui la seva decisió d’eliminar una línia de P3 i redueixi la ràtio d’alumnes per aula.

Durant el període de preinscripció un total de 31 famílies van sol·licitar una plaça escolar al curs de P3 de l’escola Mediterrània, el qual oferia dues línies i un projecte futur d’institut-escola amb l’Institut Xaloc impulsat pel Departament d’Ensenyament. Però quan es van publicar les llistes provisionals, el Departament d’Ensenyament havia decidit eliminar una de les línies deixant sense accés a 6 alumnes i sense comunicar-ho al centre. La representant dels pares i mares afectats, Raquel Pérez, ha lamentat que “van escollir aquesta escola pel projecte futur d’institut-escola i ara el nostre dret d’elecció es veu vulnerat” i ha exigit que “es mantingui la segona línia com s’ha fet en altres centres escolars amb la mateixa situació de ràtio”.

Actualment la ràtio establerta per la Generalitat és de 25 alumnes per aula, una proporció que no es manté a tots els municipis per igual, segons han manifestat. Per això, l’Ajuntament i famílies reclamen que la ràtio es redueixi a 15 o 16 alumnes i es mantingui oberta la matrícula viva durant el curs escolar. “Creiem que aquesta és una oportunitat per poder treballar l’educació inclusiva i atendre millor les necessitats de tots els alumnes i aquells amb necessitats especials que han vist retallats els recursos per poder atendre’ls”, ha remarcat l’alcaldessa, Abigail Garrido.

El col·lectiu de pares i mares, amb el suport de l’AMA del centre, ja ha recollit més de 1.300 signatures a través d’una campanya a la plataforma change.org  i les ha fet arribar junt amb un escrit al Conseller d’Ensenyament i la directora de Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques. L’Ajuntament també ha explicat que no ha pogut parlar amb el Departament d’Ensenyament sobre el tema i només ha aconseguit una visita pel dia 18 de juny, un cop ja s’hauran publicat les llistes definitives. L’alcaldessa desconeix els arguments però en tot cas “espera que no siguin economicistes sinó que es tinguin en compte l’ensenyament públic i de qualitat que aposta per una atenció acurada a la diversitat i la complexitat de l’educació infantil”, ha dit.

Les famílies afectades, la regidora d’Educació en funcions, Paqui Carrasquilla; i l’alcaldessa en funcions, Abigail Garrido, es reuniran avui amb el grup parlamentari del PSC i la diputada del PSC a la Comissió d’Educació al Parlament de Catalunya, Esther Niubó, per posar de manifest la queixa dels pares i l’Ajuntament i abordar la petició el més aviat possible.