Les noves escales mecàniques del pas sota la via del tren d’Hort Gran de Sitges entren en funcionament

Els vianants han pogut estrenar aquest dimarts les escales mecàniques del pas sota la via del tren del carrer d’Hort Gran. Les escales són de pujada, tenen il·luminació Led i s'accionen amb el moviment de l'usuari mitjançant uns sensors. L’alcalde, Miquel Forns, i la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, fan una crida al civisme i el respecte del mobiliari per afavorir la mobilitat

Les dues escales mecàniques situades al pas soterrat que connecta el carrer de l’Hort Gran amb la cruïlla de l’avinguda de les Flors amb Camí dels Capellans han entrat en funcionament dimarts després de dos mesos de muntatge dels components i a falta de polir alguns detalls.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que “les escales són un bé públic. Cal respectar-les perquè són molt útils a molts ciutadans que les necessiten per a la seva mobilitat personal. Faig una crida al civisme perquè els actes vandàlics no impedeixin el dia a dia de molt gent que travessa aquest pas soterrat”.

La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha manifestat que “els usuaris del pas que connecta els barris disposen novament d’un servei millorat i que resol algunes de les incidències que es patien fins ara”. La regidora ha explicat també que a diferència de les anteriors escales, les noves es restableixen soles, és a dir, fan una autoavaluació del sistema i si no detecta incidències es tornen a posar en funcionament, de manera que es resolgui les conseqüències de prémer el botó d’emergència, la primera de les causes de vandalisme que les deixava fora de funcionament abans.

Les noves escales mecàniques són de pujada, tenen il·luminació Led i s’accionen amb el moviment de l’usuari quan s’apropa a l’entrada de l’escala gràcies a uns sensors. Quan s’accionen, els primers segons funcionen lentament i després s’acceleren una mica per fer la pujada. Quan l’usuari abandona l’escala, novament un sensor detecta l’absència d’usuaris i al cap de deu segons s’activa la velocitat lenta fins que passats cinc minuts més es para totalment, fins detectar novament l’entrada d’un nou usuari.

Les noves escales se complementen amb la resta d’equipaments existents, com són els dos ascensors, més pensats per a les persones amb mobilitat reduïda, i les dues rampes. El muntatge de les escales es va iniciar a mitjans de desembre. El canvi arriba després de les incidències en el servei a causa dels actes de vandalisme reiterats contra les escales, i amb la intenció d’oferir un servei millorat. El projecte està dotat amb 200.000 euros de pressupost.