Les entitats juvenils disposaran d’un envelat a la zona esportiva de VNG

L'alternativa a la Nau del Ferrocarril funcionarà durant tres mesos, de Nadal fins a Carnaval

Iamtge del regidor de joventut i l'alcaldesa durant la roda de premsa de l'envelat. Foto: Aj. VNG

El Ple de l’Ajuntament d’aquest dilluns va aprovar una modificació de crèdit per incloure una partida destinada a instal·lar un envelat provisional entre les dates de Nadal i Carnaval per a les activitats que organitza la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú, i que fins ara es duien a terme a la Nau del Ferrocarril. A finals d’any acaba la cessió d’aquesta nau per part de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que començarà les obres d’ampliació de l’espai expositiu del Museu.

En aquests tres mesos és quan es concentren la majoria d’actes organitzats per les entitats juvenils, com les festes de Nadal i Cap d’Any, el Ball de Mantons i el Ball del Comparser.

L’envelat s’ubicarà a la zona esportiva, i funcionarà igual que la Nau del Ferrocarril, congestionada per l’Ajuntament i la Coordinadora, que organitza la programació de les activitats d’oci i de lleure.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, ha explicat en roda de premsa que, veient que la cessió de l’espai acabava, “ens trobàvem amb la necessitat de garantir un espai provisional per al lleure i l’oci de les entitats juvenils i de la ciutadania en general, fins que l’Espai Jove definitiu pugui ser una realitat. Tal i com vam expressar en l’acord de govern, una de les nostres màximes prioritats és construir-lo durant aquest mandat”.

Ara l’Ajuntament busca els fons per construir l’Espai Jove i poder establir terminis per projectar les inversions. Mentrestant, s’està treballant per trobar una alternativa estable quan s’acabin aquest tres mesos d’envelat.

L’envelat, com a espai alternatiu provisional, tindrà un aforament més ampli que la Nau, i s’ubicarà on ja hi havia hagut un envelat anteriorment. Durant els tres mesos de programació es tindrà en compte el període d’excepcionalitat per cenyir-se a la legislació acústica actual pel que fa a les normatives de soroll.

L’espai s’ha treballat conjuntament entre l’Ajuntament i la Coordinadora d’Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú, que l’ha aprovat en assemblea i ha ajudat a dissenyar l’espai interior, com la ubicació de l’escenari, l’equip de so, les sortides d’emergència o les barres.