L’audiència pública sobre el Pla d’Usos del Centre Històric omple l’auditori del Miramar

Un centenar de persones han assistit a l’audiència pública sobre el Pla d’Usos del Centre Històric de Sitges, celebrada a l’auditori del Centre Cultural Miramar

L’audiència pública sobre el Pla d’Usos del Centre Històric ha omplert aquest dijous l’auditori del Centre Cultural Miramar amb veïns i representants dels principals sectors de l’economia i el comerç de Sitges, en un acte que ha servit per polsar l’opinió dels ciutadans sobre el model d’usos i activitats en els principals eixos comercials de la vila amb l’objectiu d’adaptar la normativa a la nova realitat.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha explicat que Sitges ha experimentat en els darrers anys un tancament progressiu de comerços i activitats innòcues i l’obertura, en el seu lloc, d’altres generadores de molèsties, com olors, sorolls, terrasses i càrrega i descàrrega. Davant d’aquesta situació, durant dos anys el govern ha dut a terme consultes amb veïns, representants dels hotels, restaurants i establiments d’oci nocturn, agència immobiliàries, comerciants, entre d’altres. Per permetre la presentació de noves aportacions, el govern municipal ha ampliat recentment el termini d’al·legacions fins al 15 de març. L’audiència pública d’aquest dijous s’emmarca en la voluntat del govern de reforçar el diàleg amb els diferents sectors de cara a l’aprovació del Pla d’Usos.

Segons Carbonell, algunes de les conclusions extretes d’aquestes trobades són la disminució alarmant de la qualitat general de l’oferta actual; l’increment d’activitats com supermercats, grans magatzems, basars i souvenirs, així com establiments comercials de plats preparats, xurreries i venda de pa; la gran rotació de negocis amb una vida curta, i la incidència negativa dels horaris de les activitats en la convivència veïnal.

El nou Pla d’Usos modificat contempla reduir la densitat de basars; limitar els establiments de menjar per emportar, i limitar els bars, restaurants i vinacoteques a l’eix central. Al mateix temps, planteja ampliar la separació entre un bar i un altre a 50 metres caminant. Al carrer del Primer de Maig només s’hi podran obrir bars musicals.