L’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes obre els actes oficials del Carnaval de Sitges 2020

Imatge de l'arribo de Sitges. Cedida

Com mana la tradició, Dijous Gras s’inicia oficialment el Carnaval de Sitges 2020 amb l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes i finalitzarà Dimecres de Cendra amb l’Enterro. Enguany, l’espectacle de presentació del Rei del Carnaval, organitzat per la colla Bon Rotllo, començarà a les 19.20 hores a la plaça de La Fragata.

La colla, creada l’any 1998, s’encarrega per primera vegada d’organitzar aquest personatge i l’únic que ha revelat és que presentarà un Rei Carnestoltes ancestral.Tot i això, l’any 2016 aquest grup que forma part de l’entitat Grup Independents, va encarregar-se de la figura de la Reina del Carnaval. Les principals característiques d’aquesta colla són l’aposta pel reciclatge, la innovació, l’espectacularitat i donar molta importància a la carrossa, que enguany està tota creada amb ampolles de plàstic reciclat.

El muntatge, ideat per Bon Rotllo, està ple de música, color, ball i teatre es representarà dalt d’un gran escenari de més de dos metres d’alçada i situat a la plaça de La Fragata. Després de l’Arribo, Sa Majestat i el seu seguici faran una petita cercavila que sortirà del passeig de la Ribera per continuar el recorregut següent:Passeig de la Ribera, c/ Bonaire, c/ Parellades, Cap de la Vila, c/ Major i Plaça de l’Ajuntament.

A la plaça de l’Ajuntament, els dos personatges i els seus seguicis seran rebuts per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, juntament amb regidores i regidors de la Corporació. Sa Majestat Carnestoltes començarà el seu regnat davant de la Casa de la Vila per iniciar una setmana de disbauxa, després de rebre de mans d’Aurora Carbonell la vara d’alcaldessa. Un cop Sa Majestat Carnestoltes hagi pres possessió del càrrec, seguidament farà la lectura del tradicional Predicot a la plaça de l’Ajuntament.

Després, el Carnestoltes i la Reina del Carnaval faran les tradicionals visites a les xatonades de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, al Casino Prado Suburense i a la Societat Recreativa El Retiro.

Programació Divendres de Carnaval

La programació d’actes del Carnaval continuarà divendres al matí amb la visita de Sa Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval als centres educatius de la vila. Des de fa setmanes les escoles i els instituts es preparen per a aquesta cita. Els dos personatges centrals del Carnaval de Sitges també aniran als casals d’avis i residències de gent gran.
Les visites a les escoles, als casals i a les residències són alguns dels actes organitzats durant la segona jornada del Carnaval que inclou un ampli ventall d’activitats fins dimecres 26 de febrer.