L’AMTU lliura la primera T-Verda a Vilanova i la Geltrú

Núria Porras i 5 usuaris més han obtingut aquest títol de transport públic gratuït per haver donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental

El regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, i el director general de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Joan Prat, van lliurar la T-verda a la primera sol·licitant de la capital del Garraf, Núria Porras Pagés.

Amb aquesta títol de transport, obtingut pel fet d’haver donat de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental, les 6 persones que ja ho han sol·licitat a la nostra ciutat podran viatjar gratuïtament i de forma il·limitada en qualsevol mitjà de transport públic (autobús, metro, ferrocarril, tren i tramvia) i dins de tot l’àmbit tarifari integrat de l’ATM de Barcelona (6 zones), durant un període de 3 anys. A canvi, les persones sol·licitants han hagut de donar de baixa un vehicle sense etiqueta ambiental i assolir el compromís de no adquirir-ne cap altre durant els propers tres anys.

El lliurament simbòlic de la T-Verda a la primera sol·licitant, a càrrec del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de VNG, Joan Giribet i del director general de l’AMTU, Joan Prat, es va realitzar ahir al vespre a la plaça d’Eduard Maristany. Joan Giribet va felicitar la beneficiària de la T-Verda, na Núria Porras i va animar la ciutadania a prendre nota d’aquesta iniciativa de l’ATM, gestionada per l’AMTU, amb l’objectiu d’avançar cap a una mobilitat més sostenible aprofitant la xarxa de transport públic que hi ha al territori. En aquest sentit, Joan Giribet va destacar altres accions que l’Ajuntament està realitzant “per impulsar una mobilitat més sostenible a la nostra ciutat com la proposta de tancament de l’anella de carril bici a la façana marítima, la creació d’una àrea verda d’estacionament regulat i el nou aparcament gratuït de la ronda Europa amb un servei de bus llançadora per minimitzar la circulació de vehicles per la façana marítima”.

Per la seva banda Joan Prat, va destacar el fet que “en aquest país tenim una bona xarxa de transport i aquesta targeta precisament vol facilitar l’accés dels ciutadans al transport públic”. Prat també apunta que un altre dels objectius és “anar eliminant de la circulació els vehicles més contaminants”. Des de que es va posar en marxa la iniciativa, l’AMTU ja ha tramitat més d’un centenar de targetes T-verda, principalment de les comarques de l’Alt Penedès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Osona i Garraf.