L’àmbit de la salut i l’assistència, centraran la propera audiència pública del Pla Director d’Equipaments

El procés participatiu impulsat per l’Ajuntament de Sitges per contribuir a definir el futur Pla Director d’Equipaments continuarà dimecres 23 de maig

El Saló de Plens de la Casa de la Vila acollirà el dimecres 23 de maig, a les 7 de la tarda, una nova audiència sectorial per parlar dels equipaments relacionats amb els àmbits de la salut i l’assistència, en el marc del procés participatiu per contribuir a definir el futur Pla Director d’Equipaments de Sitges. Les persones que vulguin participar en aquesta sessió participativa cal que confirmin la seva assistència a través del correu participacio@sitges.cat.

Les audiències sectorials que conformen el procés participatiu van començar aquest dimecres passat amb l’àmbit de la promoció econòmica. Segons el regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, “és un àmbit i equipaments que representen oportunitats estratègiques de desenvolupament econòmic per a Sitges”. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, anunciava a l’audiència que “el nou centre de visitants de Can Milà estarà per a finals del 2019. Serà un espai molt més complet que l’oficina i les dependències actuals de la regidoria de Turisme”. Carbonell va avançar també que “el futur recinte firal s’ha de definir en base al que fem, al que volem fer i al que necessitem fer”.

L’audiència pública va comptar amb un torn de precs i preguntes on els assistents van poder expressar les seves inquietuds sobre els futurs equipaments de Sitges pel que fa a la promoció econòmica. Al llarg de les intervencions, els participants van reflexionar sobre la possible ubicació d’un nou recinte firal o la sobreocupació d’activitats i esdeveniments celebrats al passeig de la Ribera, entre altres qüestions.

El Pla Director d’Equipaments parteix d’una diagnosi per conèixer la situació actual. A partir d’aquesta fotografia, l’Ajuntament convida a tota la ciutadania major de 16 anys a aportar la seva opinió sobre les principals necessitats en equipaments que haurà de tenir Sitges fins al 2028.

Què és el Pla Director d’Equipaments?

El Pla Director d’Equipaments de Sitges és una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats del municipi en matèria d’equipaments i proposa un pla d’inversions a curt, mitjà i llarg termini per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves.

El document analitza la situació actual dels equipaments en el territori i fa un treball de prospectiva partint d’hipòtesis demogràfiques d’evolució de la població i d’un planejament urbanístic vigent. L’equip redactor format per l’arquitecta Cecília Ripoll i l’economista Romà Pujadas s’ha encarregat de fer l’estudi inicial.

El Procés Participatiu

El procés participatiu compta amb l’organització de sis sessions participatives, on tots els ciutadans poden opinar sobre les prioritats del municipi en equipaments. La primera va servir per exposar el resultat de la diagnosi de l’equip redactor, la segona per parlar de la promoció econòmica, dimecres vinent serà per abordar els sectors de la salut i l’assistència, després per l’ensenyament i la joventut, els esports i per últim la  cultura.

Per tal de facilitar la participació de tota la ciutadania, l’Ajuntament també posa a disposició de tots els vilatans un formulari online que es pot omplir a través del web municipal, a l’apartat dedicat al procés participatiu www.sitges.cat/EquipemSitges. En aquesta secció, s’hi pot trobar tota la informació sobre el procés i documents tècnics que es posen a l’abast de la ciutadania per tal de conèixer en profunditat tota la tasca d’anàlisi i prospecció que el Departament d’Urbanisme ha fet abans d’impulsar el procés participatiu per definir el futur Pla Director d’Equipaments.

El procés participatiu finalitzarà el 15 de juny, últim dia per omplir el formulari online. A partir d’aleshores, l’equip tècnic del Departament d’Urbanisme avaluarà les aportacions ciutadanes i les plasmarà en el document previ al Pla Director d’Equipaments, que posteriorment serà sotmès a la valoració tècnica i política, abans de ser aprovat definitivament pel Ple Municipal.