L’Ajuntament de VNG sol·licita subvenció a la Diputació de Barcelona per millorar els polígons industrials

El projecte municipal, valorat en 352.000 euros, preveu millores en mobilitat i accessibilitat

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s’ha presentat al “Programa complementari de modernització de polígons” de la Diputació de Barcelona, que preveu distribuir fins a 30 milions d’euros en els polígons d’activitat econòmica de la demarcació de Barcelona.

En concret, el projecte elaborat pels serveis municipals, preveu intervencions per millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la connexió entre polígons de la zona industrial sud de Vilanova i la Geltrú. Aquestes actuacions s’han pressupostat en 352.333 euros, dels quals, segons les bases de la convocatòria, la Diputació n’assumiria un màxim del 70%, si s’accepta la sol·licitud.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú opta a aquesta línia d’ajuts amb l’objectiu de millorar les condicions dels polígons de la zona sud (Roquetes I, II, III i IV; Torrent de Santa Magdalena, i la Bòbila), en el qual hi ha 276 empreses instal·lades. Concretament, contempla la creació d’un aparcament amb 349 places, habilitat amb sistema d’enllumenat eficient; la implantació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, i la creació de nous passos de vianants adaptats i segurs. Es tracta de necessitats recollides pel govern municipal en reunions sectorials amb les empreses que treballen en aquests espais.

El programa de la Diputació té la finalitat de millorar les condicions dels polígons de la demarcació de Barcelona, a través d’inversions d’alt impacte, adreçades a transformar i incrementar la competitivitat de les empreses i generar ocupació de qualitat.