L’Ajuntament d’Olivella tramita més del 95% de la facturació amb format electrònic

Entre el dia 1 d’octubre de 2016 i l’1 d’octubre de 2017 l’Ajuntament ha rebut més de 1.400 factures telemàtiques

0
450

D’ençà el mes de octubre de l’any 2016, l’Ajuntament d’Olivella ha impulsat l’ús intensiu de recepció de factures electròniques a través de la plataforma e.FACT arran de l’entrada en vigor de la nova Llei de procediment administratiu. Entre el dia 1 d’octubre de 2016 i l’1 d’octubre de 2017 l’Ajuntament ha rebut més de 1.400 factures telemàtiques, i aquesta xifra suposa aproximadament més del 95% del total de factures.

Per als proveïdors, els beneficis principals són la reducció dels terminis de tramitació interna administratiu i posterior pagament, l’estalvi de costos en la generació i emissió de factures en format electrònic enlloc de la factura en paper (el programa és gratuït) així com permetre’n consultar l’estat de tramitació de la factura.

Segons el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, l’ús de la factura electrònica suposa un estalvi d’uns 12 euros per factura a les administracions públiques i que durant el 2016 es van lliurar a tota Catalunya més de dos milions de factures electròniques a través de l’e.FACT.

Aquesta actuació ha estat possible per l’implicació compromesa del personal del departament d’intervenció de l’Ajuntament així com del Consell Comarcal del Garraf.

FER UN COMENTARI