L’Ajuntament ampliarà l’espai públic de davant de la piscina municipal

La nova proposta, acordada amb l’AMPA de l’Escola Miquel Utrillo i l’Associació de Veïns del Poble Sec, permetrà al sector disposar d’una plaça pública de 4.877 m² de superfície. Les tres pistes de pàdel i la nova plaça amb un parc infantil estaran enllestits en tres o quatre mesos

L’Ajuntament de Sitges ha presentat el nou projecte esportiu de pistes de pàdel a la piscina municipal, fruit de l’acord amb l’Associació de Veïns del Poble Sec i l’AMPA de l’Escola Miquel Utrillo. En la nova proposta les tres pistes de pàdel deixaran d’ocupar l’espai central previst inicialment per ser ubicades a la part de la plaça de terra, que actualment hi ha davant l’entrada principal de la piscina a  tocar del mur que limita amb la zona de pícnic. L’actuació permetrà obtenir una nova plaça pública que ocuparà una part del pàrquing i s’eliminarà així el límit existent entre la plaça de la piscina municipal i el parc del Rocar. Amb l’ampliació, l’espai públic passarà dels 4.767,96 m² actuals a 4.877 m². Per aconseguir-ho la part final de la zona del pàrquing s’omplirà de sorra per anivellar-la amb l’alçada actual de la plaça.

El regidor d’Ensenyament, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado, ha assegurat que l’espai nou que es guanya incrementa més l’espai públic i és una compensació per construir les pistes de pàdel davant l’accés principal de la piscina. Segons Terrado, en el “nou espai lúdic també s’instal·larà un parc infantil que es finançarà amb els diners del pla d’inversions sostenibles”.

L’adequació de l’espai lúdic de la piscina municipal té un cost de 53.000 euros. Les obres per anivellar la nova plaça pública ja han començat aquest dimarts, 2 de gener. Per a Fernando Albaladejo, director d’obra, “tot el projecte durarà entre tres i quatre mesos. La creació de la nova plaça pública, de major superfície a l’existent actualment, també contribuirà a vertebrar l’Escola Miquel Utrillo amb el parc del Rocar, les pistes de petanca i l’Espai Jove”.

La construcció de les pistes de pàdel és una de les principals accions incloses dins del Pla de Viabilitat de la piscina municipal per obtenir ingressos i sanejar el deute que acumula aquest servei públic. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha mantingut converses amb l’AMPA del Miquel Utrillo i amb comerciants i veïns del barri del Poble Sec fins a arribar a la solució de consens que tot just s’acaba de presentar.