La xarxa antirumors de Sant Pere de Ribes organitza xerrades per a col·lectius

A l’octubre es faran dues accions formatives adreçades a entitats i familiars d’alumnes i al novembre dues més per a professorat i policies

Imatge del curs antirumors de Sant Pere de Ribes. Cedida

En el marc del Projecte Xarxa Antirumors que està portant a terme l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, conjuntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, es faran a l’octubre i novembre unes accions formatives adreçades a entitats, associacions de familiars d’alumnes, professorat i policies amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania contra els rumors, els estereotips i les discriminacions que circulen sobre la immigració i la diversitat cultural i que dificulten la convivència al municipi.

Les dues primeres estan adreçades específicament a les entitats i a les AMPA dels centres educatius (pares i mares o familiars d’alumnes) per dotar-les d’eines que els ajudin a combatre els rumors per a trencar estereotips i desmentir els rumors que circulen pel municipi. En aquest sentit, la formació, contempla la prevenció contra el racisme i les discriminacions per raó d’origen apostant per la inclusió, on les entitats socials, veïnals, esportives, culturals i educatives, formades per veïns i veïnes, hi tenen un paper clau. La convivència, la diversitat i el conflicte són part de les realitats quotidianes, i per tant cal parar-hi atenció i promoure espais de reflexió a fi d’impulsar noves pràctiques que reforcin la convivència comptant amb tota la ciutadania. Les altres dues, més sectorials, es vehicularan a través dels seus àmbits.

El curs per a entitats serà els dimecres 9, 16, 23 i 30 d’octubre, de 18 a 20.30h, a la Sala Josep-Lluís Palacions de la Casa de la Vila (Ribes) i el curs adreçat a les AMPA tindrà lloc els dijous 10, 17, 24 i 31 d’octubre, de 17.30 a 20h, a la Sala polivalent de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca (Les Roquetes). La formació té una part eminentment pràctica i un altra part de sensibilització i conceptual. La seva durada es de 10 hores i és de caràcter gratuït.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic, a l’adreça [email protected], indicant les dades personals i de contacte i la procedència o nom de l’entitat o AMPA a la qual pertany la persona inscrita.

Anteriorment, el mes de juny, també s’ha dut a terme un curs per a persones treballadores de l’administració pública en la mateixa línia i un cop finalitzada aquesta fase formativa del projecte, es treballarà la creació de la figura d’Agent Antirumors amb la finalitat de construir una xarxa d’actors socials formats i coordinats pels ajuntaments que ajudin a combatre els falsos rumors amb informació rigorosa a través d’internet i d’altres espais.