La Rua de la Disbauxa brilla al Carnaval de Sitges 2019

Més de 2.200 persones i 44 carrosses han desfilat en la primera de les grans cites del Carnaval de Sitges

Imatge de la Reina del Carnaval durant la Rua de la Disbauxa. Foto: Jordi Nieto

La Rua de la Disbauxa, la primera de les grans cites multitudinàries del  Carnaval de Sitges 2019, ha permès veure plomes, lluentons, fardo, coreografies molt lluïdes i música per a tots els gustos. La desfilada, que ha comptat amb la participació de 2.200 persones i 44 carrosses, ha durat prop de 4 hores.

La Rua de la Disbauxa ha transcorregut sense incidències remarcables. Entre les novetats més destacades del dispositiu de seguretat, aquest any la desfilada ha estat sobrevolada per primera vegada per drons dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de garantir la seguretat  a la façana marítima i reforçar el dispositiu de vigilància del Carnaval de Sitges. Aquesta és la primera vegada que el sistema de drons aeris s’utilitza en un esdeveniment festiu a l’aire lliure a Catalunya. L’any passat es va experimentar per primera vegada en el marc del Mobile World Congress.

L’operatiu enguany s’ha complementat també amb una altra novetat: un helicòpter que ha sobrevolat les urbanitzacions i els nuclis més allunyats del centre com a element preventiu de robatoris a l’interior de domicilis durant la rua. L’operatiu es tornarà a repetir dimarts durant la Rua de l’Extermini. Pel que fa al control de visitants, la Policia Local registra en tot moment el nombre de persones que visiten Sitges durant el Carnaval a temps real, a través d’un sistema de sensors mòbils que compten les persones amb la tecnologia de wi-fi.

El recorregut de les rues de Carnaval ja està plenament consolidat  i com és tradicional l’ha obert Sa Majestat Carnestoltes i l’ha tancat la Reina del Carnaval. Aliguinho I El Susodicho, juntament amb la resta de les seves comitives, han recorregut els carrers de Sitges davant de milers de persones.

Enguany entre les carrosses, ha destacat la creació de la colla No K-Lia, que ha fet una reproducció fidel de la mítica carrossa del  Mazinger Z, que va sortir fa 40 anys al carnaval sitgetà. Una altra colla de fardo, els Panxampla’s han creat una rèplica de la Punta de Sitges mentre que les seves disfresses representaven les festes i tradicions de Sitges passades pel sedàs del Carnaval. Fins i tot, el DJ, reconvertit en Llucifer de la Festa Major, en lloc de tirar foc i fer esclatar carretilles ha punxat en directe versions electròniques de músiques festives i significatives del folklore de Sitges. Durant la desfilada també s’ha vist el cavall alat i altres elements de fantasia.

Com a colofó de la nit, la Reina del Carnaval 2019, Vinyetdelmaris Guzmán Massó ha ballat, juntament amb la colla Sabor a Xocolà una coreografia al ritme d’una versió de la Processó de Sant Bartomeu amb un caire cubà interpretada en directe pels músics que acompanyen aquest grup retirista del Carnaval sitgetà. Després la Reina del Carnaval acompanyada dels seus familiars cubans i la colla Xis Pun han continuat la desfilada per cloure la rua.