La Rambla del Garraf, a punt per acollir noves iniciatives econòmiques i culturals

El proper dimarts es portarà al Ple la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per incloure-hi nous usos

0
353
Circ Raluy Legacy 728×90

La Rambla del Garraf podrà comptar amb noves iniciatives econòmiques i culturals en els propers mesos, si el Ple municipal del proper dimarts aprova la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

La proposta concreta sorgeix a partir de la voluntat de l’empresa Valentí, que ocupa una parcel·la de 18.000 metres quadrats a la Rambla del Garraf. La companyia, amb molta història al municipi, es dedica a la fabricació i venda de mobles i objectes de decoració d’alta gamma i ocupa només una petita part de les naus industrials que té en propietat. La seva voluntat és obrir les naus desaprofitades que disposa a altres usos comercials i culturals, i promoure l’arribada de noves empreses i activitat econòmica a la zona.

Mitjançant la modificació prevista al PGOU s’ampliarien els usos actuals de la parcel·la, que passaria a poder acollir ús cultural i el comerç gran. L’activitat productiva de Valentí es traslladaria a la polígon industrial Mas d’en Serra i l’empresa només mantindria els dos edificis que actualment dedica a l’exposició dels seus productes. La resta d’edificacions passarien a acollir iniciatives empresarials variades, conformant un nou pol d’activitat format per iniciatives comercials, de restauració i culturals, entre d’altres, i que encabiria un gimnàs, espais de coworking i un nou cinema, entre d’altres. Cal destacar la voluntat d’integració del nou projecte en l’entorn i la conservació del patrimoni industrial del conjunt, atès que no es preveu cap demolició dels edificis actuals: els nous negocis s’integrarien dins l’estètica industrial que presenta l’indret.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha expressat la seva satisfacció i la del seu govern per la proposta feta per l’empresa, ja que “creiem que és un projecte molt interessant, que generarà activitat en aquesta rambla i que alhora crearà llocs de treball, que per nosaltres és molt important”, ha assegurat. També ha valorat que “juntament amb el projecte de l’Autòdrom, és important que Sant Pere de Ribes es posicioni com un pol d’activitat econòmica arreu de la comarca”, i ha aprofitat per demanar a la Generalitat “que treballi a favor de Sant Pere de Ribes per poder acabar de consolidar aquest eix comercial que representa tota la Rambla del Garraf”.

Pel que fa als terminis de la nova proposta, si s’aprova al Ple del proper dimarts, el projecte passarà a exposició pública durant un mes i després s’haurà d’esperar 6 mesos per poder comptar amb l’aprovació definitiva.

FER UN COMENTARI