La III Biennal d’Arts plàstiques i visuals exposa a la Sala les obres de sis artistes emergents de Vilanova i la Geltrú

José Bonell, Mireia Oltra Pujol, Mireia Pons Fort, David Ricart Andreu, Carlos Ruiz Sánchez i Julen Vargas han estat els creadors locals seleccionats pel jurat

Imatge dels sis artistes de Vilanova que exposen a la Sala. Foto: Aj. VNG

Divendres, 12 de juliol, a les 19.30 es va inaugura al Centre d’Art Contemporani LA SALA l’exposició col·lectiva de la III Biennal d’Arts plàstiques i visuals. La sala de les columnes acollirà les obres de Jose Bonell, Mireia Oltra Pujol, Mireia Pons Fort, David Ricart Andreu, Carlos Ruiz Sánchez i Julen Vargas. Aquests són els artistes escollits pel jurat d’aquesta tercera Biennal 2019 que va fer una convocatòria oberta a principis d’any. L’exposició romandrà oberta fins al 8 de setembre pròxim.

L’organització de la Biennal d’Arts plàstiques i visuals implica el col·lectiu Ardhara i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El col·lectiu Ardhara aplega creadors del territori (Garraf-Penedès) vinculats al projecte homònim desplegat durant la dècada dels vuitanta i principis dels anys noranta. Una iniciativa de la qual es van celebrar diferents mostres col·lectives per donar difusió als nous llenguatges artístics contemporanis i fer més visibles els creadors emergents aleshores.

La Biennal d’Arts plàstiques recull aquest esperit des de l’any 2015 quan es va convocar la 1a edició aprofitant la coincidència del nomenament de Vilafranca del Penedès com a capital cultural de Catalunya. Des d’aleshores s’han muntat tres exposicions més, la segona al Vendrell el 2017 i la que obrirà divendres 12 de juliol a la Sala. Totes elles s’han organitzat amb la mateixa voluntat de donar a conèixer els creadors emergents i la divulgació de l’art generat al territori.

El jurat d’aquesta tercera edició el composaven Adelaida Moya, aleshores regidora de Cultura; Laura Terré, docent i comissària d’exposicions; Lluís Miquel Quintana, Director de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú; Jordi Capdet, de la galeria d’art Ismes; Joan Nadal, representant del col·lectiu Ardhara i Jordi Cabestany, artista seleccionat en la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals 2017.

El seu criteri ha conformat el planter d’artistes seleccionats per aquesta edició amb l’elecció dels artistes, tots de Vilanova i la Geltrú, José Bonell, Mireia Oltra Pujol, Mireia Pons Fort, David Ricart Andreu, Carlos Ruiz Sánchez i Julen W. Un dels compromisos pel fet d’haver estat seleccionats es de fer una visita comentada a l’exposició. La primera d’aquestes visites serà a les 12 del migdia del pròxim diumenge 14 de juliol on tres dels artistes conduiran el recorregut per les obres, José Bonell, Carlos Ruiz i Julen Vargas. La segona de les visites comentades programades estarà a càrrec de Mireia Oltra, Mireia Pons i David Ricart.i serà el darrer dia de l’exposició, el 8 de setembre, també a les 12 del migdia.