La Fira de Novembre, tres dies d’intensa activitat a Vilanova i la Geltrú

Finalitzada la 29a edició es constata la consolidació del certamen que ha esdevingut un esdeveniment de ciutat, amb més de 100.000 visitants i un impacte econòmic quantificat en 6mE

Imatge de l'espai enogastronòmic. Foto: Jordi Nieto

Tres dies d’intensa activitat han estat els protagonistes de la vint-i-novena edició de la Fira de Novembre. Des del divendres vuit al migdia, els principals carrers i places de la capital del Garraf s’han omplert d’activitats, tallers i comerç en el qual és un dels esdeveniments econòmics més importants de la comarca.

La Fira de Novembre és una de les fires multisectorial a cel obert més gran de Catalunya i és, en bona part, una radiografia de l’activitat comercial i cultural que es desenvolupa a la ciutat i a la comarca.

La consellera d’Agricultura, Ramadera i Pesca, Teresa Jordà, va ser l’encarregada de procedir a l’obertura d’aquest esdeveniment que en paraules de l’alcaldessa, Olga Arnau, ha superat els cent mil visitants, malgrat haver tancat una part del recinte expositor durant la tarda del divendres pels forts cops de vent que es varen registrar.

Així mateix, el regidor de promoció econòmica, Jordi Medina, ha destacat la forta presència de la Fira a les xarxes socials, on ha generat més de dos-cents mil impactes online. Segons el regidor, totes les noves iniciatives com els Comerços Oberts durant el cap de setmana, o la nova ubicació de l’espai enogastrònomic, als jardins del Museu Romàntic Casa Papiol, entre d’altres, han estat molt ben acollides pels visitants de la fira. És d’aquesta darrera activitat, l’espai enogastronòmic, on un vuitanta-cinc per cent dels expositors presents d’enguany ja han confirmat l’assistència per a l’any que ve.

De cara a la pròxima edició de la Fira, l’esdeveniment viu immers en un debat de renovació que farà replantejar bona part de l’estructura actual. No obstant això, ja s’ha anunciat que l’objectiu de la Fira serà el de continuar fent mostra de tota l’activitat que es desenvolupa a la ciutat.