La Companyia d'Aigües de Vilanova s'adhereix al comunicat sobre garanties sanitàries de l'aigua de boca

En ple confinament per la crisi de la COVID-19, aquest diumenge s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Aigua. Vilanova i la Geltrú, a través de la Companyia d’Aigües de Vilanova, s’ha adherit al comunicat sobre les garanties sanitàries de l’aigua de boca o d’aixeta emès per l’Associació Espanyola d’Operadors Públics d’Abastament i Sanejament (AEOPAS).

Des de l’empresa municipal, que gestiona la xarxa d’abastament d’aigua i clavegueram de la ciutat, s’assenyala que no és necessari adquirir aigua mineral envasada. El procés habitual de purificació i tractament de l’aigua de boca i de les aigües residuals és totalment efectiu alhora d’eliminar qualsevol agent patogen, virus o bactèries, perjudicials per a la salut de les persones.

Quant al subministrament des de l’Ajuntament de VNG es garanteix que en cap circumstància es tallarà a les famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, la regidora d’Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, ha explicat que “les persones que per la crisi de la COVID-19 i com a conseqüència del confinament han vist reduïts els seus ingressos, poden demanar el canvi a la tarifa social o súper reduïda si compleixen els requisits”. A més a més, la regidora Jofra ha explicat que “el consum d’aigua de l’aixeta no només comporta un estalvi per a la ciutadania, sinó que és més desitjable ambientalment que el consum d’aigua embotellada”.

Des de la Companyia d’Aigües de Vilanova hores d’ara no es preveu deixar de facturar els servei que presta, però estan en disposició d’atendre les persones que tinguin dificultat en el pagament dels rebuts, establint mecanismes que facilitin el pagament d’una forma assumible.