IV edició del concurs de jeroglífics “Endevina-la!” per promoure l’ús de la llengua catalana als comerços

És una iniciativa del Consorci per la Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf

0
231
Imatge d'aparador. Cedida

70 establiments de Vilanova i la Geltrú participen en el concurs “Endevina-la”, un joc que consisteix a encertar una sèrie de jeroglífics que es poden veure als aparadors d’alguns comerços de la ciutat. L’objectiu del concurs és promoure l’ús de la llengua catalana als establiments comercials.

La mecànica del joc es basa en un tríptic que cal anar omplint amb les solucions de cadascun dels aparadors participants del municipi. Les butlletes amb més solucions encertades optaran a diferents premis com ara productes i vals de compra dels establiments adherits. S’hi podrà participar fins al 3 de juny.

El concurs és una iniciativa del Consorci per la Normalització Lingüística, CNL. Aquesta és la quarta edició del joc a l’Alt Penedès i el Garraf. Els municipis participants són Vilafranca del Penedès, amb 56 establiments, Sant Sadurní d’Anoia, amb 58 i Cubelles, amb 29. A Sitges, Sant Pere de Ribes i les Roquetes, el concurs es farà a la tardor.

El tríptic es pot trobar als serveis i oficines de català i als establiments que hi col·laboren Un cop emplenada la llista amb tantes solucions com es pugui, s’ha de deixar al servei de català, a la rasa del Miquelet, 16 baixos.

L'”Endevina-la!” es du a terme en els 213 comerços que s’han sumat a l’activitat, la majoria dels quals col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua. El joc es va fer per primera vegada el 2015 al CNL del Vallès Oriental.

Premis

Hi haurà premis variats per als participants en cada una de les poblacions, que van des de lots de productes i vals de compra cedits pels establiments col·laboradors, les associacions de comerciants o els ajuntaments fins a obsequis del CNL. Un cop finalitzat el termini per participar en el concurs, a cada població es farà un sorteig amb els tríptics rebuts.

El concurs també es difon entre els centres educatius (cicle superior de primària i secundària), perquè pot ser una bona eina lúdica per treballar l’ortografia i la gramàtica.

El Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

FER UN COMENTARI