El Fes+Chapeau escalfa motors aquest cap de setmana a Ribes

Es presentarà una foodtruck, se celebrarà el dia mundial del circ i hi haurà un vermut amb jam session.

Les ganes que arribi la cinquena edició del Fes+Chapeau, que se celebrarà del 26 d’abril a l’1 de maig, ha propiciat que els organitzadors del festival internacional d’arts escèniques hagin preparat un cap de setmana previ ple d’activitats per estrenar la nova carpa ubicada a la masia Can Puig, escalfar motors i anar obrint boca.

Per començar, avui divendres 20 d’abril s’inaugurarà la foodtruck amb les propostes gastronòmiques dels chefs Chilla&Ches. Tot amenitzat amb la millor selecció de Dj Revolució. Dissabte 21, se celebrarà el dia mundial del circ amb un cabaret de la mà de Jordi Solanell, Cie Le fil qui Chane, Monika Sianos i cia. SOM NOISE CIA (entrada: 4 euros). I per diumenge, la Carpa Revolució es convertirà en un punt de referència pels músics de la comarca, amb la posada en marxa dels vermuts de jam session i el trio “The Borderliners”.

Paral·lelament, ja s’ha donat a conèixer la programació d’enguany del certamen es durà a terme a  diversos espais de Ribes com la Carpa Revolució, el pont de la Palanca i places i carrers del poble.  Una edició que tindrà un to més contemporani en la seva programació artística, donant més importància al llenguatge del cos i el moviment i per la qual hi passaran fins a 38 companyies.

Una de les primeres activitats destacades serà la presentació el divendres 27 del Celler de creació, el projecte en el que es vol acollir i donar suport a la creació artística oferint un entorn de treball, experimentació i innovació per als creadors, posant a la seva disposició l’equipament i infraestructura necessària per a desenvolupar-se. Tot i ser un espai per a professionals, les residències artístiques també estaran obertes al públic en ocasions puntuals i serviran per establir una relació d’intercanvi i diàleg entre el creador i la ciutadania.

Enguany Teatro nelle Foglie és la companyia resident que durant 10 dies ha treballat a les instal·lacions del festival la posada a punt del seu espectacle Ballata d’autunno, una obra multidisciplinar que uneix el teatre d’ombres, el mim, l’acrobàcia aèria i el clown.

El director del festival, Isaac Domínguez, ha explicat que el certamen no vol quedar-se al marge del què està passant en el món artístic, en el país i amb la llibertat d’expressió i per això “hem vingut a sacsejar a la població i a l’administració a través de les arts i d’iniciatives cultures. I ho volem fer de la manera més amable, divertida, educativa i combativa” amb la intenció de ser a més una eina de transformació social.

L’Ajuntament agraeix el treball que està fent el col·lectiu Endorfina, organitzador del Fes+Chapeau, i col·labora amb l’associació perquè el projecte que està portant a terme tiri endavant. Un projecte molt més ambiciós que no només un festival de circ, doncs integra un clar component social i de projecció exterior. “Estem treballant conjuntament amb una estratègia que creiem que és important per a Sant Pere de Ribes al voltant del món de les arts escèniques. El projecte que el col·lectiu està portant a terme des de fa molts anys és per posicionar justament el municipi en aquest món com una destinació única que preparen”, ha dit en aquest sentit l’alcaldessa, Abigail Garrido.