Èxit de la IV Edició de la Nit de la Gastronomia

Delicatessen culinàries, regals, homenatges i begudes prèmium varen marcar el ritme d'una vetllada de la qual varen gaudir 230 persones

Aquest dijous 24 de maig, es va celebrar la IV edició de la nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. La gala, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Daurada Beach Club, va ser organitzada pel gremi d’Hostaleria, entitat que enguany celebra 40 anys, i per  l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’acte, que va començar a dos quarts de vuit de la tarda, oferia la possibilitat de prendre a la terrassa del Beach Club un afruitat cocktail de la innovadora ginebra prèmium amb toc de maduixa de les Destilerías MG, per continuar després amb un  elaborat sopar de set plats, confeccionats tots ells amb el mateix denominador comú, els productes de KM 0.

Bona part dels representants dels grups municipals del consistori vilanoví eren presents a la trobada gastronòmica, així com també hi assistien els caps de les principals empreses i confederacions de la nostra comarca. En total, més de 230 persones  varen poder gaudir d’un sofisticat sopar que presentava les següents creacions:

Seitons amb Causa, Restaurant la Cucanya.

Sardines Farcides amb Brandada de Bacallà i Pebrots amb Escabetx de   Taronja i Grossella,    Restaurant Arrosseria Kiko.

Rotllet de Maire, Restaurant La Daurada

Crep d’espigalls a la catalana amb crema de formatge, Càtering Caserco.

Gotet de Pota de Pop amb Parmentier d’ibèric i maionesa d’ajorriero, Restaurant del Foment.

Rossejat de Verdures amb Sípia, Restaurant La Cuina del Petit.

Mousse de Crema Catalana amb Gelea de Xeixa de la Geltrú, KinKakau.

-Vins, Caves i Gintònics,  Destilerías MG

D’entre altres empreses participants  i que també van aportar els seus productes al sopar,  cal fer esment a Forns Enrich, encarregats de servir el pa a la taula, Patates Piqué, Vilanova Cafès o el Celler de Viticultor, qui en va aportar l’oli.

 A mesura que la celebració avançava, es va procedir al sorteig de productes i regals que les empreses col·laboradores oferien, fins arribar a un dels punts àlgids de la nit,  els homenatges. Era en aquest moment quan l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, pujava a l’escenari acompanyada d’en Jaume Martí, president del Gremi d’Hostaleria.

En aquesta darrera part de la gala, es va retre homenatge a la trajectòria de grans personatges vilanovins vinculats al món de la restauració i de l’hostaleria com són:  Manel Giró, propietari de Destilerías MG, Pepa Nolla propietària de l’Hotel  Cèsar i el Restaurant la Fitorra, i en Xavi Mestres, gran xef i primer president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú.

Abans de posar punt i final a la Nit, es va condecorar a tots els xefs encarregats de delectar als assistents al sopar, igual que també es va agrair a les empreses o entitats col·laboradores de la gala.

Entitats com Museus de Vilanova, l’Estació Nàutica, l’Associació d’Espigalls o l’Associació de Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú pujaven a l’escenari per realitzar una fotografia conjunta en aquest acte de cloenda que acabava vora la 1 de la matinada.

Un cop finalitzada la cerimònia d’homenatges, tothom qui volgués continuar la vetllada, ho podia fer amb  un final de festa amb vista al mar i gintònics prèmium de Destilerías MG.