Els joves de Canyelles estrenen Espai Jove al local de Can Dori

Els joves disposen d’un nou espai de referència, un punt d’esbarjo on trobar-se després de l’institut

L’Ajuntament impulsa i reforça les polítiques adreçades als joves amb diversos programes i activitats periòdiques Els joves de Canyelles estrenen local. Aquest divendres 1 de juny  l’Espai Jove es trasllada al local social de Can Dori, on a partir d’ara els joves tindran el seu espai propi, un punt de trobada on poder impulsar noves iniciatives, on trobar tot tipus d’informació juvenil i també desenvolupar accions formatives i lúdiques, o senzillament un espai per estar-hi.

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Canyelles dona així resposta a una de les principals demandes dels joves del municipi, recollida en el Pla Local de Joventut, la de disposar d’un espai propi, dissenyat específicament per a aquest col·lectiu. L’Ajuntament de Canyelles posa a disposició dels joves de Canyelles un espai de referència, que els ha de servir com a punt de reunió i que ha de facilitar la creació de sinergies i d’enfortiment de vincles entre els joves del municipi.

La posada en marxa de l’institut a Canyelles, ara fa cinc anys, ens ha obert un nou escenari en l’àmbit de Joventut, ja que és un col·lectiu que vol participar de les activitats que es fan a la població i que requeria d’una continuïtat de la relació que els joves estableixen a l’institut, per la qual cosa des de l’Ajuntament els volem facilitar un punt de trobada i d’esbarjo, on puguin compartir les hores de lleure, explica l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Tot i que els joves ja disposaven d’un petit espai, a l’edifici del Casal, el nou local els obre moltes més possibilitats, ja que està especialment dissenyat per a ells.

Està dotat amb accés a Internet, amb una zona d’estudi, i amb zona d’estar, dotades amb el mobiliari corresponent. En aquest Espai Jove, a més, es concentra el Punt d’Informació per a Joves de Canyelles i també s’hi ubicarà la futura emissora de ràdio municipal on line, que s’està tramitant i que es posarà en marxa aviat, i que funcionarà amb voluntariat. A banda de les iniciatives dels mateixos joves, el nou Espai Jove se seguirà dinamitzant des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Canyelles que al llarg de l’any manté una programació estable de tallers, cursos i propostes lúdiques, culturals i pedagògiques per als joves. De fet, la nova edició de l’Estiu Jove. Estiu Actiu ja es farà en aquest nou espai aquest mes de juliol. Continuem impulsant i reforçant les polítiques de joventut amb les diverses campanyes i programes específics i també facilitant-los formació i informació sobre ocupació més enllà de l’institut, afegeix Rosa Huguet.

Aquest espai mantindrà l’horari de funcionament que tenia fins ara i estarà obert de dilluns a dissabte, entre dos quarts de cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre. Serà un espai de trobada i de lleure, el local de Can Dori, que els joves compartiran amb les entitats. S’ha fet una primera cessió d’espais per a les entitats, perquè tinguin també un punt de trobada i de reunió amb els seus socis, com és el cas de la colla de foc Macabres, la secció de ciclisme del Club Atletisme Canyelles i el Club Motor.

Festa de trasllat, aquest divendres 1 de juny a les set del vespre El trasllat dels joves al local de Can Dori se celebra amb una festa-sopar que té lloc aquest divendres 1 de juny a partir de les set del vespre. Per apuntar-s’hi només cal enviar un What’sApp al telèfon 627 35 92 57.