Els instituts Dolors Mallafré i Lluch i Rafecas participaran en la 7a Trobada d’alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme

Serà el 26 d'abril a Sant Boi de Llobregat amb la participació de més de 280 joves

0
320
La trobada està dins dels actes del projecte Buchenwald. Foto: Aj. VNG

Un grup de joves dels instituts Dolors Mallafré i F.X.Lluch i Rafecas participaran divendres, 26 d’abril, a la VII Trobada de joves alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme. Aquesta és una iniciativa que impulsa l’ Amical de Mauthausen i altres camps, i que any rere any posa en contacte a joves d’arreu per a posar en comú propostes i projectes de memòria democràtica relacionada amb la deportació als camps nazis, l’exili, els drets humans i la prevenció del feixisme. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i es realitza en el marc del Projecte Buchenwald.

La trobada d’enguany es farà a Sant Boi de Llobregat i hi participaran més de 280 joves de diferents centres educatius del Garraf, Baix Llobregat, Bages, Barcelonès, Vallés i Osona, que es trobaran a la plaça de Catalunya de Sant Boi on tindran lloc diferents actes oberts a la ciutadania. Després, a l’auditori de Can Massallera, els representants dels centres presentaran les seves propostes i accions. A la trobada també es lliuraran els premis Montserrat Roig de creació historicoliterària i el Marcel·lí Garriga, de fotografia, que any convoca Amical de Mauthausen.

La trobada començarà a 2/4 de deu del matí a la plaça de Catalunya de Sant Boi, amb la participació en una acció conjunta dels alumnes del centre amfitrió de la Trobada, l’Escola Pedagogium Cos, i l’Escola municipal de Música, per després seguir amb les accions i presentacions a l’auditori.

La periodista Mónica Ballesteros presentarà les activitats, que comptaran amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, de la 5a tinenta d’alcaldia i regidora de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i del President de l’Amical Enric Garriga.

FER UN COMENTARI