Els cementiris de Sitges es preparen per Tots Sants

Els cementiris de Sant Sebastià i Les Pruelles amplien l’horari durant els propers dies per atendre l’alt nombre de visites que aquests dies passaran per algun dels dos recintes funeraris, una xifra que voltarà les 4.000 persones

Imatge del cementiri de Sant Sebastià a Sitges. Cedida

Els cementiris de Sitges es preparen per a la festivitat de Tot Sants, unes dates en què es preveu que prop de 4.000 persones visitin algun dels dos cementiris de la vila, Sant Sebastià i Les Pruelles. Per tal de facilitar les visites, els dos recinteshan ampliat elshoraris i, fins el proper 2 de novembre, obren portes de 9 del matí a 18 h de la tarda.
En el marc de la festivitat, els cementiris han programat, també, actes especials. El dia de Tot Sants,l’1 de novembre, dos músics amenitzaran la jornada al Cementiri de Sant Sebastià des de les 11h i fins les 14h. El dia 2, Dia dels Difunts, l’ermita de Sant Sebastià oferirà una eucaristia i a continuació tindrà lloc una pregària al Cementiri de Sant Sebastià.

El llegat patrimonial del cementiri de Sant Sebastià
El cementiri de Sant Sebastià, a tocar de la costa, és el més antic de Sitges i un espai patrimonial i artístic de rellevància a la vila. Va obrir portes el 1814 i concentra un gran nombre de sepultures modernistes obra d’arquitectes i escultors com Josep Llimona, Frederic Marès, Manuel Fuxà, Agapit Vallmitjana, Alexandre Mariotti, Josep Reynés, Joan Rebull o Pere Jou.
Una visita pel recinte suposa fer un repàs de la història de la vila a través de les seves sepultures, moltes d’elles panteons i tombes monumentals, plens de simbologia funerària.
El cementiri de Sant Sebastià forma part de l’Associació Europea de Cementiris Significatius o ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe), que reconeix el preuat patrimoni històric, cultural i artístic d’aquest espai. A més, està inclòs també a la Ruta Europea de Cementiris de l’ASCE, que marca un recorregut turístic pels principals cementiris d’aquest continent